Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hende Csaba ismét a topon, az országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke lesz

Ő tölti be Gulyás Gergely megüresedő helyét.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miután Hende Csaba majdnem pontosan két évvel ezelőtt lemondott honvédelmi miniszteri posztjától A kerítésbe bukhatott bele Hende Csaba honvédelmi miniszter 2015. September 07. 18:26 , jó ideig úgy tűnt, a háttérbe szorul. Most azonban a törvényalkotási bizottság elnöke lesz, miniszteri megbízatásának megszűnése óta alelnök volt ebben a bizottságban.

Kósát Gulyás, Gulyást Hende váltja

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Mindehhez a kormányátalakítása adott lehetőséget. Csütörtökön írtuk, hogy Kósa Lajos távozik a Fidesz parlamenti frakciójának éléről, azóta kiderült, hogy Kósa tárca nélküli miniszterként a Modern városok programját fogja irányítani, felügyelni.

Kósa helyett Gulyás Gergely lesz a Fidesz-frakció vezetője, aki eddig a törvényalkotási bizottság elnöke volt, őt váltja Hende Csaba ezen a poszton.

De más változások is történtek a Fideszen belül. A pártban a választókerületi munkát a választókerületi elnökök irányítják, ezt a tisztséget alapesetben a körzetben megválasztott országgyűlési képviselők töltik be. Ha változik a választókerületi elnök személye, az jelzés arra, hogy a kit indít a körzetben a következő országgyűlési választásokon a Fidesz.

Több választókerületben is vannak változások

Korábban már több körzetben változott a fideszes elnök személye. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere Sebestyén Lászlót váltotta Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es választókerületének Fidesz-elnöki tisztségében. Új fideszes elnöke van Baranya megye 4. országgyűlési egyéni választókerületének is, Tiffán Zsoltot Nagy Csaba követte. Vantara Gyulát a békéscsabai választókerület élén Hanó Miklós, a békési megyeszékhely alpolgármestere váltotta - írja a Magyar Idők kormánypárti lap.

Bonyhádi Zoltán

Most kiderült, hogy Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere lett a Fidesz elnöke Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületében, a politikus Mengyi Roland után vette át a körzet vezetését. Mengyi "Voldemort" Roland ellen a Központi Nyomozó Főügyészség még áprilisban emelt vádat bűnsegédként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás kísérlete és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt.

A budapesti 6-os választókerületben Kocsis Máté lesz a Fidesz–KDNP országgyűlésiképviselő-jelöltje, a VIII. kerület polgármestere Vas Imre helyett indulhat a Józsefváros–Ferencváros összevont körzetben a 2018-as választáson. A budapesti 8-as választókerületben Papcsák Ferenc zuglói választókerületi elnök helyett Jelen Tamás – a XI. kerület korábbi alpolgármestere – lesz a kormánypárt jelöltje.

Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke most indul először egyéni jelöltként a budapesti 3-as választókerületben, a XII. kerületben. Gulyás Fónagy Jánost váltja a poszton, a választókerület elnöke Pokorni Zoltán polgármester marad. Angyalföldön a Fidesz–KDNP Harrach Tamás önkormányzati képviselőt indítja 2018 tavaszán.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés