Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hende Csaba a Nemzeti dalt szavaltatná az utcán

Megvan hát Hende első komolyabb rendezvényszervező feladata. Ha sikerrel jár, mindannyian a Nemzeti dalt szavaljuk majd március 15-én az utcán.

A Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatalának felhívása szerint az a cél, hogy egy ilyen közös élmény erősítse a nemzeti összetartozás érzését. Ezt pedig az utcai közös szavalással akarják elérni. De mi is ez?

A felhívás szerint március 15-én pontban 15:00-kor minden településen, melynek van Kossuthról, Petőfiről vagy Március 15-ről elnevezett közterülete, a helyi lakosok vonuljanak oda, és együtt szavalják el a Nemzeti dalt.

Itt egy szombathelyi kísérlet 2010-ből

Az atv.hu birtokába jutott terv szerint a kormányhivatalok továbbítják a felhívást a járási hivatalokba, akik felmérik, hogy a településeken hányan szeretnének együtt verset mondani. Reményeik szerint az 5-10 perces megmozduláson több száz település fog részt venni.

A részletekről az NRH sajtóosztályán elmondták, hogy Petőfi versének a szövegét előre ki fogják nyomtatni, ha már felmérték, hogy hány résztvevőre számíthatnak. Vagyis senkitől nem várják el, hogy fejből szavalja a Nemzeti dalt.

További részleteket nem sikerült megtudnia az atv.hu-nak csak annyit, hogy a közös szavalásokról videókat készíttetnének helyi fiatalokkal, de a nagyobb összejövetelekről a Kormány.hu stábja készítene felvételeket.

Tavaly augusztusban írtunk arról Egy életpálya csúcsa? Hende Csaba rendezvényszervező lesz! 2014. August 01. 11:03 , hogy a HM.en belül rendezvényszervező irodát hoznak létre, ami, persze megkapta a

nemzeti

nevet. Arról is írtunk, hogy ezzel Hende Csaba életpályája újabb dimenziókba emelkedett.

Azon azért elgondolkodtunk egy kicsit, hogy Szombathelyen hol is lesz a közös szavalás. Hiszen van Március 15. terünk, van Kossuth utcánk és Petőfi utunk, a Petőfi telepről már nem is beszélve. Mind megfelelő hely egy ilyen, a nemzeti összetartozást erősítő közös élményhez.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra