Hende Csaba Svájcba indult békét teremteni

Hende a Sankt Galleni Egyetem szimpóziumán vesz részt Szijjártó Péterrel együtt.

"Hajnali indulás Svájcba Szijjártó Péterrel" - ezzel a szöveggel posztolt ki egy képet a Facebookra Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke.

Az utazás céljára Szijjártó Péter külügyminiszter kora reggeli posztja világít rá. A miniszter ezt írta: "Ma a fő kérdés Európában, hogy a béke vagy a háború kontinense leszünk, ezt a kérdést járjuk ma körbe a Sankt Galleni Egyetem szimpóziumán is."

Európa jövőjéről tárgyalnak

Szíjjártó Péter csütörtök este érkezett haza Franciaországból, ahol a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) miniszteri tanácsülésén vett részt. Az MTI tudósítása szerint a megbeszélésen Szíjjártó azt hangsúlyozta, hogy az emberiség napjainkban súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, és így fennáll a kockázata a világ ismételt blokkosodásának is.

A Sankt Galleni Egyetemen az idén 53. alkalommal rendeznek szimpóziumot, ahol Európa jövőjének kérdéseit vitatják meg. Az eladók között Szíjjártó Péter is szerepel, Hende Csaba azonban nem, ő a miniszter kíséretének tagjaként utazott Svájcba.

Svájcban június közepén tartanak kétnapos békekonferenciát az orosz-ukrán háború kapcsán, az esemény 15–16-án lesz Bürgenstockban. Több mint 160 delegáció kapott meghívást, köztük a G7, a G20, a BRICS, a nemzetközi szervezetek – az ENSZ, az EBESZ, az Európa Tanács, valamint a Vatikán és a konstantinápolyi pátriárka – tagjai.

Oroszországot viszont nem hívták meg a szervezők, Oroszország azt kérte partnereitől, hogy bojkottálják a békekonferenciát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet