Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hende Csaba szerint akik nem támogatják az alkotmánymódosítást, megerősíti, hogy ők is Soros zsoldjában állnak

Az alaptörvény-módosításról és a Stop Sorosról, valamint a keresztény kultúráról is szó volt szerdán az Országgyűlésben napirend előtt.

Hende Csaba (Fidesz) szerint a kormány a magyar emberek akaratának eleget téve nyújtotta be az országvédelmi akciótervet, hogy megvédjék az ország keresztény kultúráját, a határokat és az otthonokat. Hozzátette: a bevándorláspárti képviselők ismét lehetőséget kapnak, hogy a nép pártjára állva bizonyítsák mégis hajlandóak támogatni Magyarország védelmét. Ha nem támogatják, akkor megerősítik, ők is "Soros zsoldjában" állnak - mondta.

Elmondta, hogy az országvédelmi akcióterv az alaptörvény-módosításából és a Stop Sorosból áll. A kormánypárti politikus hangsúlyozta, az alaptörvény-módosítással megerősítik az ország szuverenitását és megtiltják idegen népesség Magyarországra telepítését. Szólt arról is, hogy a Stop Soros törvénycsomag büntethetővé teszi az illegális bevándorlás szervezetését.

Hangsúlyozta, a migránsok elosztása nem megoldás, bajaikat szülőhazájukban kell rendezni. Szerinte elfogadhatatlan, hogy a következő uniós költségvetés óriási összegeket fordítana a migránsok ellátására, a magyar határkerítést viszont utólag sem támogatnák.

Az LMP nem vesz részt az alaptörvény-módosítás és a "Stop Soros" javaslat szavazásában

Az LMP jelen lesz az ülésteremben az alaptörvény hetedik módosításának szavazáskor, valamint az úgynevezett "Stop Soros" előterjesztésről szóló döntésnél, gombot azonban nem nyomnak képviselőik.

Keresztes László Lóránt, a párt társelnöke szerdán, a szavazás előtt tartott sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolta:

a globális migrációs krízist fontos kérdésnek tartják, azt az eljárást azonban, ahogyan a Fidesz kezeli a kérdést, alkalmatlannak és méltatlannak ítélik.

Szerinte az ügyben akár konszenzusos döntést is hozhatott volna az Országgyűlés, amely "óriási üzenet lett volna" az unió felé, de a kormány nem élt ezzel, mert csupán hatalomtechnikai, kommunikációs eszközként kezeli a problémát.

Szerinte a kabinet szándékosan tűzdelte tele a javaslatokat az ellenzék számára elfogadhatatlan elemekkel.

Képviselőtársa, Demeter Márta tartalmilag gyengének ítélte az előterjesztéseket. Azt mondta, azok semmit nem tesznek hozzá az ország biztonságának erősítéséhez, sőt, a büntető törvénykönyv módosítása szerinte jogbizonytalanságot eredményez azzal, hogy más törvényekkel is szabályozott területekbe "nyúl bele".

Szerinte törvényt nem kellene módosítani, csupán "dolgoznia kellene a kormánynak és a hatóságoknak". Kifogásolta azt is, hogy a kormányoldal az elfogadással nem vár péntekig a Velencei Bizottság véleményére.

Szerinte az államnak a civil szervezetek tapasztalataira is építenie kellene a probléma kezelése során.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra