Hende Csaba látványosan átad, felavat, látogat, elintéz, de csak a Szombathely környéki falvakban

Szombathelyen csak a fideszes rendezvényeken jelenik meg az országgyűlési képviselő.

"Szombathely és Sé között épül a kerékpárút" - jelentette be egy mosolygó szmájlival Facebook-oldalán Hende Csaba országgyűlési képviselő nemrég.

Szombathely és Sé között épül a kerékpárút.:)

Közzétette: Hende Csaba – 2020. augusztus 23., vasárnap

De posztolt arról, hogy ott volt, amikor Bucsu önkormányzata kitüntetéseket adott át.

Bucsu kitüntette az ünnep alkalmából legkiválóbb polgárait! Szívböl gratulálok a megérdemelt elismerésekhez!

Közzétette: Hende Csaba – 2020. augusztus 22., szombat

Hogy augusztus 20-án Pornóapátiban vett részt egy fogathajtó versenyen, és hogy ugyanazon a napon Felsőcsatáron ünnepelte a családok napját.

Közzétette: Hende Csaba – 2020. augusztus 20., csütörtök

Felsőcsatáron ma a családokat is ünneplik. Minden idén született gyermek tiszteletére facsemetét ültettünk el.

Közzétette: Hende Csaba – 2020. augusztus 20., csütörtök

Hende egyébként sokat posztol parlament munkájáról is, kedden például arról, hogy részt vett a Nemzeti Választási Irodában tartott ötpárti egyeztetésen Lemondott Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda vezetője 2020. August 25. 13:56 .

Összpárti egyeztetésen vettem részt a Nemzeti Választási Irodában.

Közzétette: Hende Csaba – 2020. augusztus 25., kedd

Vas megye 1. választókerületének képviselője a tavaly őszi önkormányzati választások után gyakorlatilag eltűnt a szombathelyi közéletből. Nem jár be a városházára, nem vesz részt önkormányzati programokon, maximum olyan rendezvényekre megy el, amit a Fidesz vagy valamelyik háttérszervezete szervezett.

Persze, ismert az ok, tavaly ősszel baloldali többség nyert a választásokon, és baloldali a szombathelyi városvezetés is, velük, nem igazán akar együtt mutatkozni a fideszes belső körhöz tartozó Hende.

Szüksége van a vidék támogatására

Úgy látszik, inkább vidéki bázisát erősíti. Jelenleg úgy néz ki, hogy 2022-ben ismét ő lesz a kormánypárt képviselő-jelöltje a választókerületben, és győznie kell, ha továbbra is a politikában akar érvényesülni.

Ehhez pedig meg kell nyernie a választókerület összes Fidesz-szimpatizánsát. Azt valószínűleg ő is látja, hogy Szombathelyen nem nagyon tudja bővíteni a táborát.

2018-ban még nagy előnnyel győzött akkori kihívója, Nemény András ellen. Több mint 10 ezer szavazattal nyert, ami nagy előny, ha tudjuk, hogy összesen 25 201 szavazatot kapott, ami 50,5 százaléknak felelt meg.

A választókerülethez Szombathelyen kívül 11 környékbeli település tartozik. Így Balogunyom, Bucsu, Dozmat, Felsőcsatár, Horvátlövő, Nárai, Narda, Pornóapáti, Sé, Torony, Vaskeresztes.

Ha megnézzük a 2018-as választások részletes adatait, azt láthatjuk, hogy habár Hende Csaba - ahogyan feljebb már írtuk - fölényesen nyert, de támogatottságában jelentős eltérések vannak, ha a településeket nézzük.

Szombathely szavazóköreinek többségében Hende 50 százalék alatti arányban végzett,

a többiben sem volt sokkal magasabb 50 százaléknál az eredménye.

A választókerülethez tartozó településeken viszont nagyot tarolt, talán az egyetlen Sét kivéve, ahol 52 százalékot ért el.

Sén kívül az összes településen 60 százalék felett végzett, de Bucsuban például 78, Nardán 80, Horvátlövőn 87 százalékot ért el.

Vagyis, Hende támogatottsága a kisebb településeken sokkal magasabb, mint Szombathelyen. Így már érthető, hogy miért tölti az idejét ezen a 11 településen, és keresi az ott élőkkel a kapcsolatot.

Hende Csaba sorsát akár a választókerület 11 kisebb települése is eldöntheti 2022-ben.

Persze, lehet legyinteni, hogy az csak pár száz szavazat, de ne felejtsük el, hogy akár egyetlen többletszavazat is elég a győzelemhez holtverseny esetén.

Hende támogatottsága Szombathelyen valamivel 50 százalék alatt van. Ha csak egyetlen ellenzéki jelölt áll vele szemben, akkor egyiküknek át kell lépnie az 50 százalékot.

Ha ez Hendének Szombathelyen nem sikerül, akkor ebben segítheti ki őt a 11 vidéki település, ahol az a pár száz szavazat, és a 60-70 százalékos támogatottság az átlagot az 50 százalék fölé tolhatja, ami, persze, azt jelentené, hogy Hendére többen szavaznak, mint ellenfelére.

A 11 vidéki település akár királycsináló is lehet, az ellenzék nincs jelen ezekben a falvakban. Szóval, láthatóan jól megfontolt, stratégiai okai vannak annak, hogy Hende Csaba a választókerületéhez tartozó falvak ügyeivel foglalkozik, amikor csak teheti.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet