Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hende Csaba minisztersége alatt megszüntették a katonák életbiztosítását

A hortobágyi hősi halottak hozzátartozói így csak segélyt kaphatnak a honvédségtől.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Idők, a kormány házilapja írja, hogy négy éve, amikor még Hende Csaba volt a honvédelmi miniszter, megszüntették a katonák élet- és felelősségbiztosítását. Mégpedig azért, mert túl drágának tartották, azzal is indokolták, hogy kevés a káresemény.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Így a Hortobágyon hősi halált halt négy tűzszerész Ők a hortobágyi robbanás hősi halottai 2016. July 02. 21:47 családja csak egyedi anyagi támogatást kaphat, amit a honvédelmi miniszter határoz meg egyéni döntés alapján. lapnak Szendrei Zoltán őrnagy, a Honvédszakszervezet alelnöke elmondta, jelenleg az a fő szabály a Magyar Honvédség katonáit érintő balesetek, halálesetek kapcsán, hogy ha baj van, akkor mindenért a honvédelmi tárca vállal felelősséget, és állja a kártérítési, kárenyhítési juttatások biztosítását.

Hende Csaba még honvédelmi miniszterként
Forrás: 444.hu

Simicskó István jelenlegi honvédelmi miniszter jelezte, hogy saját hatáskörében a korábbi biztosítási alapú kárenyhítéseknél is magasabb összegű, több mint tízmilliós nagyságrendű kegyeleti juttatásról tesz majd javaslatot. A honvédelmi tárca pedig bejelentette, a Magyar Honvédség gondoskodik az elhunyt katonák méltó búcsúztatásáról, temetési segélyt nyújt, intézkedik az özvegyek nyugellátásáról és az árvaellátásról.

Az előző honvédelmi vezetés alatt szüntették meg azt a lehetőséget is, hogy a hősi halált halt katonákat posztumusz elő lehessen léptetni. A lap információja szerint Simicskó István meg akarja változtatni ezt a rendelkezést, és elő fogja léptetni az elhunyt tűzszerészeket, az ügyről tárgyalnak a hétfői miniszteri értekezleten, és a keddi kormányülés elé terjesztik az ott elfogadott javaslatokat - írja az MTI.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés