Eddig: 1 785 363 / 3 000 000 Ft, 89 támogató. Még5nap.
Légy része az igazságnak!

Hetedik helyezett lett a szombathelyi Dirty Block csapat LEGO robot programozásban Dániában

A Horváth Mihály–Vincze Bence páros a World Robot Olympiad nemzetközi versenysorozat magyarországi döntőjén elért 2. helyezésével szerzett kvalifikációt.

A dániai versenyre több mint 200 csapat érkezett, hogy kiderüljön, idén melyik robotok és projektet sikerültek a legjobban. A kilenc magyar csapat igazán szép teljesítményt nyújtott.

A Horváth Mihály–Vincze Bence páros a World Robot Olympiad nemzetközi versenysorozat magyarországi döntőjén elért 2. helyezésével szerzett kvalifikációt a 2023. szeptemberében 21. és 24. között Dániában megrendezésre kerülő World Robot Olympiad nemzetközi versenysorozat európai Friendship Invitational Tournament 2023 versenyére.

Dániába utazott a világ színe-java, Kenyától Panamáig, Malajziától Kanadáig.

Szombathelyi robotprogramozók
Nyugat.hu

Bencének és Misinek nem volt könnyű dolga. A fiúk RoboMission kategóriában (Junior korosztályban) indultak a versenyen, ahol egy előre ismert illetve egy, a helyszínen ismertetett összetett feladatot kaptak.

Lego elemekből robotot kellett építeni, majd működtető programot kellett készíteni, amivel a versenypályán a robot emberi beavatkozás nélkül végrehajtja a feladatot. A versenyfeladatok témája a környezetvédelem volt.

A többnapos megmérettetés kitartást, kreativitást és nagy teherbírást igényelt. A szerencse időnként elpártolt a fiúktól, felmerült egy-egy technikai probléma, de végül a világverseny 7. helyezettjeként, az európai országok versenyzőit maguk mögé szorítva végeztek.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek