Hetedik helyezett lett a szombathelyi Dirty Block csapat LEGO robot programozásban Dániában

A Horváth Mihály–Vincze Bence páros a World Robot Olympiad nemzetközi versenysorozat magyarországi döntőjén elért 2. helyezésével szerzett kvalifikációt.

A dániai versenyre több mint 200 csapat érkezett, hogy kiderüljön, idén melyik robotok és projektet sikerültek a legjobban. A kilenc magyar csapat igazán szép teljesítményt nyújtott.

A Horváth Mihály–Vincze Bence páros a World Robot Olympiad nemzetközi versenysorozat magyarországi döntőjén elért 2. helyezésével szerzett kvalifikációt a 2023. szeptemberében 21. és 24. között Dániában megrendezésre kerülő World Robot Olympiad nemzetközi versenysorozat európai Friendship Invitational Tournament 2023 versenyére.

Dániába utazott a világ színe-java, Kenyától Panamáig, Malajziától Kanadáig.

Szombathelyi robotprogramozók
Nyugat.hu

Bencének és Misinek nem volt könnyű dolga. A fiúk RoboMission kategóriában (Junior korosztályban) indultak a versenyen, ahol egy előre ismert illetve egy, a helyszínen ismertetett összetett feladatot kaptak.

Lego elemekből robotot kellett építeni, majd működtető programot kellett készíteni, amivel a versenypályán a robot emberi beavatkozás nélkül végrehajtja a feladatot. A versenyfeladatok témája a környezetvédelem volt.

A többnapos megmérettetés kitartást, kreativitást és nagy teherbírást igényelt. A szerencse időnként elpártolt a fiúktól, felmerült egy-egy technikai probléma, de végül a világverseny 7. helyezettjeként, az európai országok versenyzőit maguk mögé szorítva végeztek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek