3 214 611 Ft, 145 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

Hétfőtől kezdődik a digitális oktatás, de még nem tudni, hogyan

A tanulók március 16-tól nem mehetnek iskolába, az oktatási módszertan viszont még nincs készen.

A koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoportot állt fel a kormány. Az oktatási munkacsoport – amit Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár vezet - első javaslata nyomán március 16-tól a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket. - írja a webbeteg.hu. Március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe, tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Olyan tanítási módok lesznek, amelyek nem igényelnek személyes jelenlétet, ami új módszertanokat is igényel. A módszertani ajánlásokat az oktatási államtitkár a jövő héten teszi közzé, ennek értelmében a tanulók nem mehetnek az iskolába, az igazgatóknak viszont be kell menniük.

internet
prog.hu

A tanároknak folytatni kell az oktatást, de digitális eszközökkel. Az érettségire is fel tudnak készülni a diákok, jó eséllyel a szokott rendben meg tudják tartani az érettségi vizsgákat. Ha kell - ahol szükséges - kiscsoportos gyermekmegőrzést is tudnak biztosítani, ugyanakkor jobb lenne, ha a gyermekek otthon maradnának. Az is jó lenne, ha gyermekekre nem a nagyszülők vigyáznának, mivel a fiatalokat nem veszélyezteti a koronavírus-járvány, szüleik, nagyszüleik viszont komoly bajba, akár életveszélyes állapotba is kerülhetnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet