Embert kerestek a lángoló épületben, de ő messzebbről nézte az oltást Bozsokon

A tulajdonos autója a közelben állt, emiatt azt gondolták, hogy bent van a kigyulladt épületben.

Kigyulladt egy negyvenöt négyzetméteres, tetőtér-beépítéses hétvégi ház Bozsokon, a Csurgó utcában 2023. január 24-én este. A szombathelyi hivatásos és a kőszegi önkormányzati, valamint a bozsoki, a kőszegszerdahelyi és a kőszegdoroszlói önkéntes tűzoltók három vízsugárral kezdték meg az oltást. A beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A földúton egymás után sorakoztak a  tűzoltóautók és a lángokat sikerült megfékezni még azelőtt, mielőtt a teljes épület leégett volna.

Mivel a ház tulajdonosának az autója a közelben volt és látták is őt a délután folyamán, ezért azt feltételezték, hogy a férfi a lángoló  épületben lehet. Ezért tűzoltók hatoltak be a házba és a lehetőségekhez képest igyekeztek átvizsgálni azt. Közben mentők várakoztak a tűzoltóautók mellett, hogy azonnal segítséget tudjanak nyújtani a bajba került embernek, ha szükséges. A tűzoltók embert nem találtak, de gázpalackot és benzineskannát kihoztak az épületből.

Tűzoltás Bozsokon
TM/Nyugat.hu

Az csak később derült ki, hogy a keresett férfi kb. 200 méterrel arrébb, egy ház teraszáról nézte az oltást. Valószínűleg nem jutott az eszébe, hogy fontos lenne ott lennie a ház mellett, hiszen ha elmondja, hogy nincs semmi baja, más pedig biztosan nem tartózkodik a lángoló építményben, akkor a tűzoltók sem teszik kockára a testi épségüket azért, hogy bajbajutott embert keressenek ott, ahol nincs.

45 négyzetméteres hétvégi ház égett Bozsokon
TM/Nyugat.hu

De azok az információk is fontosak lehetnek, amiket a tulajdonos tud elmondani ilyen esetekben. Van-e gázpalack, vagy egyéb, robbanásra hajlamos eszköz a házban, hol vannak a kapcsolószekrények, van-e pl. befejezetlen épületrész, ahonnan a tűzoltók oltás közben, a sűrű füstben, korlátozott látási viszonyok között  lezuhanhatnak stb.

45 négyzetméteres hétvégi ház égett Bozsokon
TM/Nyugat.hu

Úgy tudjuk, hogy a férfi befűtött az egyik helyiségben, mielőtt távozott. Mivel a házban többször életvitelszerűen tartózkodott, ezért okkal feltételezhették azt, hogy az épületben lehet.

Az oltás befejezése után - általunk nem ismert okból - ismét mentőt hívtak a ház tulajdonosához.

Az eset során személyi sérülés nem történt. A helyszínre elsőként helyi és a környező települések önkéntes tűzoltói érkeztek, akik azonnal megkezdték a beavatkozást. Ez is bizonyítja, milyen fontos szerepe van az önkéntes tűzoltóságoknak egy-egy falu, vagy kisváros életében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló