„Hetvenévesen már nagyon nehéz az unokámmal egész nap tanulni”

Hétfőtől a legkisebbeket ismét várja az iskolapad, és hamarosan nyitnak a vendéglátóhelyek teraszai is. Megkérdeztük a szombathelyieket, mit gondolnak a lazításokról.

Orbán Viktor szerda este bejelentette Orbán: három és félmillió beoltottnál nyithatnak a teraszok 2021. April 14. 16:05 , hogy amint 3,5 millió ember legalább az egyik koronavírus elleni védőoltást megkapja, akkor kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. Jelenleg több mint hárommillió ember kapott legalább egy vakcinát. A szakértők azt mondják, hogy a nyitás jövő hét közepére várható.

A miniszterelnök Facebook-videójába azt is közölte, hogy április 19-én hétfőtől kinyitják az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatát.

Mindkét lazítás esetében kíváncsiak voltunk a szombathelyiek véleményére. Több belvárosi vendéglátóhelyet üzemeltető megszólított nem mert kameránk előtt nyilatkozni. De név nélkül szívesen megosztották velünk véleményüket, miszerint elhibázott döntésnek tartják a nyitást. Úgy gondolják, hogy ez a hirtelen nyitás már nem menti meg őket, sőt, talán még nagyobb veszélybe sodorhatja. A kamerának nyilatkozók véleménye viszont megoszlott a teraszok nyitásával kapcsolatban.

Megkérdeztük az utca emberét a lazításokról

A megkérdezettek többsége ugyanakkor korainak találta az iskolák nyitását. Sok családban a szülők, nagyszülők és családtagok is félnek attól, hogy iskolába és óvodába visszaküldött kisgyerekek elkapják a vírust és megfertőzik az egész családot. Ugyanakkor több szombathelyi mesélt arról, hogy milyen nagy küzdelem a kisiskolásokkal tanulni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video