Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még12nap.
Légy része az igazságnak!

Hiába keresi a boltokban a Pilóta kekszet: hiánycikk lett, és egy ideig az is marad

"A várhatóan tartós készlethiányt a gyártókapacitásainkat érintő nehézségek, illetve az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag és csomagolóanyaghiány okozzák."

A Pilóta kekszet (vagyis a szendvicskekszet, nem a vaníliás karikát) 2006 óta Székesfehérváron gyártják, jelenlegi tulajdonosa a Mondelez Hungária Kft.

Veled építjük a független újságírást!
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A cég a hvg.hu -nak is megerősítette, hogy jelenleg készlethiány van a Pilóta szendvicskekszből, ami a kiskereskedelmi és a viszonteladói csatornáik „túlnyomó többségét” is érinti. A jelenség ráadásul nem oldódik meg egyik napról a másikra. "A várhatóan tartós készlethiányt a gyártókapacitásainkat érintő nehézségek, illetve az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag és csomagolóanyaghiány okozzák" – írták a portálnak.

Mayer Gábor, a Mondelez Hungária Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a készlethiány kizárólag a Pilóta szendvicskekszet érinti, a Pilóta termékcsalád más termékeit nem. „A Mondelez Hungária mindent megtesz azért, hogy a magyarok második legkedveltebb kekszterméke minél előbb, a keresletnek megfelelő mennyiségben elérhető legyen a fogyasztók számára” – fogalmazott.

A hvg.hu a cikkben hozzátette, hogy a klasszikus magyar édességek közül idén tavasszal a Balaton szelet és a Boci csokoládé tűnt el egy időre az üzletekből, de annak az ukrajnai háború volt az oka. A Nestlé ugyanis biztonsági okokból egy időre leállította a Lvivben működő üzemét. Később a Boci gyártását Csehországba, a Balatonét pedig Lengyelországba szervezték át.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra