Hiába tiltották el a vezetéstől, volán mögé ült – és még lopott is

Elektromos rollert és biciklit is.

A Sárvári Járási Ügyészség lopás bűntette, lopás vétsége és 2 rendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki már egy más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését tölti.

A férfi a vád szerint 2021 júniusában és júliusában is annak ellenére vezetett személygépkocsit, hogy őt szabálysértési eljárásban a Celldömölki Rendőrkapitányság, illetve a Szombathelyi Járásbíróság is eltiltotta a közúti járművek vezetésétől.

A vádlott továbbá 2021 novemberében, Jánosházán bement egy felújítás alatt álló családi házba és onnan ellopott egy 40.000 forint értékű elektromos rollert, egy héttel később, ugyancsak Jánosházán a vasútállomás kerékpártárolójából pedig egy 70.000 forint értékű kerékpárt lopott el, miután arról levágta a zárat.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyek gyakorlásától eltiltását, és ismételt közúti járművezetéstől eltiltását indítványozta.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni – áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek