Hiánypótló fegyverszállítmány érkezhet Ukrajnába közeljövőbn

A Biden-adminisztráció igyekszik bevetni magát.

Legalább egy további Patriot légvédelmi rendszert akar Ukrajnának küldeni a Biden-adminisztráció. Ukrajna felett hónapok óta gyűlnek az orosz drónok és rakéták, ezek kivédésére Kijevnek nincs megfelelő légvédelmi rendszere. A hírek és névtelen források szerint az USA egy üteget, vagyis 2-4 rakétaindító, tűzvezető rendszert, generátorokat, radarokat és a hozzájuk tartozó szállítójárműveket akar eljuttatni az ukránoknak - írja a Bloomberg.

Ukrajna európai szövetségesei is hasonló lépésen gondolkodnak. Volodomir Zelenszkij urkán elnök szerint országa második legnagyobb városának megvédéséhez legalább két ütegre lenne szükség, hiszen az új orosz offenzíva épp Harkívot vette célba. Dmitro Kuleba, ukrán külügyminiszter a NATO-tagállamoknak bőven van ezekből a fegyverekből, ezért nem is érti, miért nem kapnak többet ezekből.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek