Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Sofőrnek jelentkezett, több év börtönt kockáztatott az ukrán férfi

Fordulónként 30 ezer forintot ígértek, de a hirdetés embercsempészetet takart. A férfit felfüggesztett börtönre ítélték és kiutasították Magyarországról.

A Sárvári Járási Ügyészség a múlt héten szerdán bíróság elé állította azt az ukrán férfit, akit tetten értek Duka közelében múlt hétfőn, amint három szír állampolgárságú személyt szállított át Magyarországon, abból a célból, hogy segítséget nyújtson nekik a magyar-osztrák államhatár jogellenes átlépéséhez.

A vád szerint a vádlott 2019. óta tartózkodik Magyarországon, ahol állandó munkahellyel és tartózkodási engedéllyel rendelkezik. A vádlott jelentkezett májusban egy népszerű közösségi oldalon közzétett hirdetésre, amiben sofőrt kerestek. Az ismeretlen személyazonosságú hirdető telefonon vette fel a kapcsolatot a vádlottal, akinek 30.000 forintot ajánlott utanként.

Ezt követően a vádlott eleget téve a megbízó üzenetben küldött utasításának, elautózott Kiskunhalas közelébe 2021. június 7-én reggel, ahol már várta a három szír állampolgár, akik korábban jogellenesen, okmányok nélkül jutottak be Magyarországra Szerbiából afgán embercsempészek segítségével.

A vádlott felvette a három férfit, majd elindult a magyar-osztrák államhatár térségébe a megbízó által megadott koordinátákat követve.

A rendőrség megállította a vádlott által vezetett gépkocsit délelőtt 11 órakor a 8. számú főúton Duka közelében és elfogta a vádlottat a csempészett személyekkel együtt.

A kép illusztráció, másik Vas megyei elfogásnál készült.
TM/Nyugat.hu

A Sárvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit két év börtönbüntetésre ítélt, aminek a végrehajtását négy évre felfüggesztette, továbbá kiutasította őt négy évre az ország területéről.

A Sárvári Járási Ügyészség fellebbezett az ítélet súlyosítása, a büntetés felfüggesztésének mellőzése és a vádlott végrehajtandó börtönbüntetésre ítélése érdekében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra