A hírek ellenére egyelőre nem zárják be az iskolákat Szombathelyen

Sem az állami, sem az egyházi intézmények nem kaptak még ilyen központi utasítást a koronavírus-járvány miatt. Egyelőre.

Nemrég olyan hírek jutottak el lapunkhoz, hogy a szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumban már el is rendelték, hogy a koronavírus terjedése miatt hétfőtől nem lesz tanítás. Felkerestük az iskolát, a titkárnő pedig azt mondta a telefonban, hogy ők ilyen lépésről nem tudnak, de kapcsolta az igazgatónőt, Véghné Busics Hildát, aki szintén nem tudta megerősíteni a híreszteléseket.

Egyelőre tehát nem szünetel a tanítás, csak azok a diákok nem mehetnek iskolába, akik nemrég fertőzött területen jártak.

Az igazgatónő elárulta, hogy az operatív törzs és a szombathelyi önkormányzat javaslatait követve több intézkedést is bevezetett a járvány megelőzése érdekében. Ezeket pontokba szedte és elküldte tájékoztatásul az iskola dolgozóinak, valamint a szülőknek is. Rendelkezései közé tartozik például

az iskolai ünnepségek és rendezvények, valamint a tanév hátralévő részére szervezett és tervezett kirándulások lemondása is.

Megbízható forrásaink szerint egyelőre az állami iskolákat sem zárják be, nem érkezett még központi utasítás erre vonatkozóan, de benne van a levegőben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely