Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hol élnek Magyarország legtehetősebb nyugdíjasai?

Egy új térkép megmutatja, hol laknak az országban a legzsírosabban élő és a legszegényebben tengődő nyugdíjasok.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság adatait alapul véve a Figyelő elkészítette az országos nyugdíjas térképet: ezen jól látszik, hogy Magyarország mely részén élnek a legtöbb, és a legkevesebb nyugdíjat kapók. Nem meglepően, a győztes a főváros: itt laknak a legjobban ellátottak, de nem kapnak rossz pénzt a Fejér és Komárom megyében élők sem. Budapesten a legkisebb havi apanázson élők a VIII. kerületben tengetik napjaikat (ismertebb nevén Józsefvárosban), bár az alacsony jövedelem itt relatív: még így is jóval magasabb, mint bárhol vidéken. A legjobban a budaiak jártak, főleg a második kerületben, ott 138 ezer forint az átlagnyugdíj.

A nyugdíjak eloszlása országosan
figyelo.hu

A nyugalmazott állomány jó pénzt kap még Győr-Moson-Sopron megyében is, de Vas megyének sem kell szégyenkeznie: bőven beletartozunk a középmezőnybe - az ábra szerint átlagosan 94 ezer forintos nyugdíjjal -, ráadásul nálunk a harmadik legkisebb a nyugdíjból részesülők száma. Nem járnak jól viszont a szabolcsi nyugdíjasok: az országban itt a legalacsonyabb a nyugdíj összege.

Azt viszont még hozzá kell tenni, hogy vidéken koránt sincs akkora eltérés a nyugdíjak összege között, mint Budapesten.

A nyugdíjak eloszlása Budapesten, kerületenként
figyelo.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra