Homokos marad a 86-os, de feloldották az útzárat

Közel két kilométeres szakaszon homokos marad egy ideig a 86-os út a szombathelyi elkerülőn, az ún. Körtésnél. Az úttestre nagy mennyiségű gázolaj ömlött, ami a melegben kikezdte az aszfaltot.

Egy Győrbe tartó autómentő üzemanyagtartálya szakadt le Szombathely határában az egyik vasúti átkelőnél. A sofőr még közel egy kilométert megtett, mire észlelte a bajt. Az úttestre ömlő gázolajat az arra közlekedő személyautók és kamionok perceken belül "terítették" a kerekükkel. A rendőrség lezárta az utat - azóta ezt már feloldották, és ismét zavartalan a forgalom -, a tűzoltók és a közút munkatársai pedig a helyszínre siettek, hogy megkezdjék a mentesítést.

A 86-os felhomokozása videón

Szerda délelőtt már harminc fok felett járt a hőmérséklet, nem véletlenül volt érvényben piros hőségriasztás. A gázolaj a melegben lassan elkezdte oldani az aszfalt felső rétegét. A közút információink szerint kétszer 5 köbméter homokot öntött le az útra, amit markoló és lapátok segítségével terítettek szét. Az első terv az volt, hogy az olajos homokot összesöprik, begyűjtik, majd a tűzoltók lemossák az utat, a hőség miatt azonban változott a terv.

Homokszórás két kilométeren útra ömlött gázolaj miatt a 86-os úton
Képgaléria a kánikulában végzett munkáról
Tánczos Mihály

A söprőautó a homok felső rétegét gyűjtötte csak be, egy vékony réteg viszont rajta marad az úton, így a járműveknek nem ragacsos aszfalton kell közlekedniük. Az érintett, közel két kilométeres szakaszon 30 kilométeres sebességkorlátozás lép életbe. A homok itt azt is jelzi az autósoknak, hogy nem kint felejtett tábláról van szó, így talán jobban betartják a sebességkorlátozást.

A Szahara szélén

Két napja töltöttünk fel egy videót, amit a Szahara szélén készítettünk. Akkor még nem gondoltuk, hogy nemsokára a 86-os úton is lehet hasonló körülmények között autózni néhány kilométeren. Érdekességképp most megosztjuk ezt a videót is Olvasóinkkal.
Autóval, quaddal és homokfutóval a sivatag szélén
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló