Honda robogó elé hajtott, majd elhagyta a helyszínt egy bordó autó Szombathelyen

Figyelmetlenül hajtott ki parkolóból egy eddig ismeretlen jármű a szombathelyi Bem József utcában. Az érkező robogó vezetője próbálta elkerülni a balesetet, de járdára hajtott, elesett és megsérült. Az esetnek volt szemtanúja.

A Rohonci út irányába közlekedett egy Honda segédmotoros-kerékpár csütörtökön délután Szombathelyen.  Egy jobbra ívelő kanyar után a szabályosan közlekedő robogó elé kihajtott a menetirány szerinti jobb oldalról egy eddig ismeretlen jármű.

Megsérült az elé hajtó autó elől kitérő robogó vezetője Szombathelyen
TM/Nyugat.hu

A robogó vezetője – hogy elkerülje az ütközést a személyautóval – balra kormányozott, de megcsúszott, a robogó járdára hajtott és eldőlt.

DSC_7569
TM/Nyugat.hu

A segédmotort vezető középkorú férfi végtagsérüléseket szenvedett, a mentők kórházba szállították. A jármű vezetője viselt bukósisakot, így nem a fejét verte be a az aszfaltba.

Helyszíni szemle Szombathelyen
TM/Nyugat.hu

A robogó elé kihajtó jármű vezetője egy rövid gondolkodás után elhajtott a helyszínről.

Járdára hajtott az autó elől kitérő Honda robogó
TM/Nyugat.hu

Beszéltünk az eset egyik szemtanújával, aki a szomszédos iskola udvaráról látta az esetet. A férfi telefonálás közben észlelte az érkező robogót és a parkoló kijáratához közelítő bordó autót. (A férfi megnevezte a jármű márkáját és típusát is, ezt mi nem tesszük, csak annyit árulunk el róla, hogy egy kis méretű, bordó személyautóról van szó.)

A sofőrnek észlelnie kellett az általa előidézett balesetet
TM/Nyugat.hu

A szemtanú látta, ahogy az autó kihajt a Bem József utcára, majd amikor a sofőr észlelte a robogót, akkor a fékbe taposott, amitől az autó „bólintott” egyet és megállt.

DSC_7590
TM/Nyugat.hu

A sofőrnek észlelnie kellett a kitérő manővert végrehajtó robogót és valószínűleg a balesetet is. A gépkocsi elindult a Paragvári utca felé és egyszer még megállt a közelben, majd amikor a szemtanú odarohant a sérülthöz, akkor elhajtott a helyszínről.

A szemtanú magyarázza a rendőröknek, hogyan történt a baleset
TM/Nyugat.hu

A szemtanú elmondta, hogy azonnal megállt egy asszony is, aki a mentőket értesítette, amíg a férfi kiszabadította a sérült lábát a motor alól és biztonságosan lefektették a robogóst.

A helyszíni szemle végeztével a rendőrök végeztek egy láthatósági vizsgálatot is, aminél arra voltak kíváncsiak, milyen messziről észlelhette a robogóst a személyautó vezetője. Ehhez az egyik rendőr levette a jólláthatósági mellényét és eltolta a robogót a kanyarba.

Láthatósági vizsgálat - a bordó autó vezetőjének látnia kellett az érkező robogót
TM/Nyugat.hu

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit és keresik a figyelmetlen, helyszínt elhagyó sofőrt.

Láthatósági vizsgálat
TM/Nyugat.hu

Egy ilyen esetnél különösen fontos, hogy a szemtanúk megosszák a rendőrséggel az általuk észlelteket, mivel így fel sem merül annak a lehetősége, hogy a segédmotoros-kerékpár vezetője egyszerűen „eldobta” a robogót, valamilyen vezetéstechnikai hiba miatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló