Nyugat Podcast: Hogyan élheti túl Szombathely az energiaválságot?

Podcast péntek: Biztos, hogy Szombathely így élheti túl az energiaválságot?

/

letöltés 87.05MB
Horváth Attila alpolgármesterrel beszélgettünk arról, mi alapján készült a megtakarítási program, hol van megkötve a kezük, miért éppen a mozit zárják be, mennyit lehet spórolni a díszkivilágításokon, mire mennek, ha nem segít az állam.

A szombathelyi városvezetés már szeptember elején bejelentette A szombathelyi önkormányzat bezárja a Savaria mozit és a két kisebb múzeumot 2022. September 19. 19:14 , hogy takarékossági programot dolgoznak ki a megnövekedett energiaárak miatt. A szeptember 29-i közgyűlésre össze is állították a 74 pontból álló programot Nem lesz adventi díszkivilágítás Szombathelyen, több városi épületet is bezárnak a télre 2022. September 22. 15:40 , amit csütörtökön hoztak nyilvánosságra.

Többek között bezárják a Savaria mozit, rövidítik a múzeumok nyitvatartási idejét. Az önkormányzati épületekből többet is bezárnak a fűtési szezonra, a díszkivilágításokat kikapcsolták, az uszodában csak egy medence lett nyitva.

A Nyugat.hu pénteki podcastjában Horváth Attilával, a város pénzügyekért és költségvetésért felelős alpolgármesterével arról beszélgettünk, milyen folyamatok vezettek el idáig, hol van megkötve a kezük, miért éppen ezeket a döntéseket hozták.

És hogy milyen gondokkal küzdenek az önkormányzatok, hová futhat ki a jelenlegi helyzet, van-e lehetőség a további takarékosságra, várható-e az állami beavatkozás.


Ez a cikk a „Szabad oldal” kezdeményezés részeként jelent meg, együttműködésben a Szabad Európával.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Podcast