Horváth Soma: „A szombathelyieknek kell megköszönni az új buszokat”

Mert nem kimondottan Szombathelynek készültek ezek a buszok, lízingeli őket a város a szombathelyiek adóforintjaiból.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Megjöttek Szombathely új buszai 2020. November 12. 16:22 november 12-én, csütörtökön megérkezett és forgalomba is állt Szombathelyen hét új, korszerű, alacsonypadlós, légkondicionált, környezetkímélő Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbusz.

Horváth Soma, a városüzemeltetésért is felelős alpolgármester lapunknak elmondta, hogy ezek a buszok nem kifejezetten Szombathelynek készültek, más város is érdeklődött irántuk, de sikeresek voltak az egyeztetések a Volánbusszal és most itt kerülnek üzembe. Mint mondja, elsősorban tehát a szombathelyieknek szól a köszönet, akiknek az adóforintjaiból lízingeli a város ezeket a buszokat azért, hogy számukra jobbá, minőségibbé váljon a helyijáratos közlekedés.

TM/Nyugat.hu

A pandémiás időszakban ugyanis a szombathelyi városvezetés forródróton volt a Volánnal, főként a menetrend kapcsán, de más ügyekben is. Mivel pedig folyamatosan kapcsolatban voltak, a cég egyik vezetője küldött az alpolgármesternek és Nemény András polgármesternek is egy megkeresést még április végén, amiben az szerepelt, hogy a Volánbusz Zrt. 60 db új városi kivitelű csuklós autóbuszt akar beszerezni, kérdése pedig az volt, hogy érdekli-e Szombathelyt. Van ugyanis körülbelül 6-7 olyan busz, amit tudna lízingelni és működtetni a helyijáratos közlekedésben a város, viszont muszáj azonnal egyeztetni erről, mert van más érdeklődő város is.

„Tehát amikor valaki azt mondja, hogy ezeket a buszokat a városnak gyártották, az egész egyszerűen nem igaz. Mert ha ezt legyártották volna a városnak, akkor a Volán nem azzal keres meg minket, hogy egyeztessünk arról, hogy miként tudunk ezért fizetni, mert volt más érdeklődő is. Hanem ezek a buszok annak köszönhetők, hogy a város és Volánbusz között létrejött egy megállapodás, amiről április végén kezdtünk el egyeztetni. És azért, hogy ezek a buszok itt vannak a helyijáratos tömegközlekedésben, az önkormányzat fizet, nyilvánvalóan a szombathelyiek adóforintjaiból. Tehát akiknek ezt meg kell köszönni, azok a szombathelyiek” – zárta mondandóját Horváth Soma.

TM/Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet