Közúti balesetben elhunyt Horváth Zoltán, a Falco kosarasa

A FALCO 30 éves válogatott kosarasa ma reggel autóbalesetet szenvedett. Életét már nem tudták megmenteni. A játékost egész Szombathely gyászolja, több közleményt is kiadtak az ügyben. Este pedig megemlékezést tartanak.

Sopronból tartott Szombathely irányába az a Toyota, amelyet a Falco kosárlabdacsapatának játékosa, Horváth Zoltán vezetett. Hétfőn reggel nyolc óra körül Tömörd és Vasasszonyfa között a személyautó megcsúszott a jeges úton és a jobb árok felé sodródott. A sofőr megpróbálta az úton tartani a járművét, visszakapta a kormányt, amitől a Toyota áttért a szemközti sávba.

Az ott érkező cukorrépa szállító teherautó pilótája észlelte a vészhelyzetet és fékezés mellett az árok szélére kormányozta a monstrumot, de így is frontálisan ütközött a két jármű. A teherautó kb. 30 métert tolta maga előtt a Toyotát, mielőtt megállt.

Halálos baleset Tömörd és Vasasszonyfa között
Képek a targikus balesetről
VMRFK / nyugat.hu

Információink szerint a kosaras súlyos fej és mellkassérüléseket szenvedett. A csepregi tűzoltók kb. tíz perc alatt tudták kiszabadítani a roncsból, majd a mentők a szombathelyi kórházba szállították, ahol nem sokkal később életét vesztette.

Horváth Zoltán, "Cece" Sopronban töltötte az ünnepeket, családi körben. Onnét indult most vissza Szombathelyre, ahol ma már edzése lett volna. Az egyik szemtanú a nyugat.hu-nak elmondta, csoda, hogy egyáltalán túlélte a balesetet, nem halt meg azonnal. Az autóban a sportfelszerelés mellett karácsonyi ajándékok is szétszóródtak. A magyar válogatottban is játszó kosaras szeptemberben ünnepelte a 30. születésnapját.

Horváth Zoltán
1979-2009"]

A FALCO szurkolóktól kapott tájékoztatás szerint Szombathelyen, az Arena Savaria előtt este hétkor megemlékezést tartanak. Emlékezve kedvencükre, az egyik legjobb magyar kosárlabdázóra, Horváth Zoltánra.

Minden szurkolót csapatszimpátiától függetlenül várnak.

Nézze meg a szurkolók által Horváth Zoltán emlékére készített videót.

A tragédia kapcsán több közleményt is kiadtak

Szombathely MJV Önkormányzatának közleménye

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata mély megdöbbenéssel értesült a FALCO KC kiváló kosárlabdázójának, Horváth Zoltán tragikus haláláról.

Horváth Zoltán Szatmárnémetiben született. Zalaegerszegen kezdte kosaras pályafutását, melyet 2008-tól a vasi megyeszékhelyen folytatott. A magyar válogatott tagja.

Horváth Zoltán, „Cece” Szombathelyen hamar barátokra lelt, otthon érezte magát. Olyan, mint egy igazi család- nyilatkozta utolsó interjújában, a csapatáról és társairól.

A család karácsonyi ünnepségről tartott Sopronból haza, a második családjához, a FALCO-hoz, hogy velük is együtt ünnepeljen, és persze eddzen, készüljön a csapat következő mérkőzésére. Ekkor történt a tragédia.

Szombathely város sportélete nemcsak egy kiváló centerrel, hanem egy remek tehetségű emberrel, társsal lett szegényebb.

Emlékét méltó módon megőrizzük.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Horváth Zoltánt saját halottjának tekinti.

Szombathely 2009.december 28.


A Szombathelyi Dobó SE közleménye

A Szombathelyi DOBÓ SE sportolói, edzői, vezetősége megdöbbenéssel értesült a FALCO KC válogatott kosárlabdázója, Horváth Zoltán tragikus haláláról. Meggyőződésünk, hogy a csupaszív sportember elvesztésével Szombathely sportéletét is súlyos veszteség érte.

A mérhetetlen fájdalom és gyász óráiban ezúton fejezzük ki mély részvétünket a nagyszerű sportember családjának, hozzátartozóinak, csapattársainak, az egyesület vezetőségének, és a Falco népes szurkolótáborának.

A Szombathelyi DOBÓ SE nevében:

Horváth Vilmos elnök

A Szombathelyi Haladás sajtóközleménye:

A Szombathelyi Haladás megdöbbenéssel értesült Horváth Zoltánnak, a FALCO játékosának halálhíréről.
A szombathelyi sportéletet pótolhatatlan veszteség érte, remek emberrel, nagyszerű játékossal lettünk szegényebbek.

A Haladás valamennyi munkatársa, labdarúgója nevében fejezzük ki részvétünket családjának, a FALCO-nak.

Arra kérjük minden szurkolónkat, hogy este hét órakor csatlakozzanak a kosárbarátokhoz, az Arena Savariánál tartandó megemlékezésen.

Tóth Péter
csapatkapitány, Szombathelyi Haladás

Dobány Lajos
ügyvezető, Szombathelyi Haladás

dr. Czeglédy Csaba
alpolgármester, a Szombathelyi Haladás többségi tulajdonosának képviselője


Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló