Őrületes hőség jön a Szaharából

40 fokos hőhullámra készül nyugat Európa, megdőlhet a 2003-as abszolút melegrekord!

A nyugat-európai partoknál örvénylő ciklon dél felől hozza a hőséget. Az átlagosnál 15-20 fokkal melegebb levegő nagyjából 1500 méter magasan éri el Európát, de természetesen ez hatással lesz a felszíni hőmérsékletre is.

A hőségre elsősorban Spanyolországban Franciaországban és Olaszországban kell számítani. Franciaországban 36-41 fok közötti lesz a hőmérséklet, de lokálisan akár 42-44 fok is lehetséges. Az eddigi abszolút melegrekord 44,1 fok, akár ez is megdőlhet.

Ha Nyugat-Európába készül nyaralni, ezen a térképen részletes információkat talál az időjárás változásairól.

Magyarországra csak egy kisebb hőhullám érkezik, szerdán és csütörtökön 30-35 fokos maximum hőmérséklet várható. Csütörtök este egy hidegfront érkezik, így péntekre már ismét felfrissül a levegő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás