Hosszú napja lesz a képviselőknek hétfőn, Novák Katalin és a svéd NATO-csatlakozás várja őket

19 hónap halogatás után lesz szavazás a svéd NATO-csatlakozásról, elfogadja a törvényhozás Novák Katalin lemondását, ideglenes államfővé Kövér László lép elő, és megtartják az élet végi döntésekről szóló vitát is.

Február 26-án hétfőn kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka és az első heti munka ezzel véget is ér a képviselők számára, mivel plenáris ülés csak azon az egy napon lenne – derül ki a hvg.hu birtokába került, a törvényhozás munkarendjét meghatározó szerdai házbizottsági ülésre készített napirend-tervezetből.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Mivel a munkahét egynapos, a napirendi javaslat szerint sok mindent kell bele sűríteni, Novák Katalin lemondásának elfogadásától a svéd NATO-csatlakozásig és az eutanáziáról tartott vitanapig.

Az első napirend február 26-án a köztársasági elnök lemondó nyilatkozatának tárgyalása. Novák Katalin február 10-én jelentette be lemondását a kegyelembotrány, vagyis amiatt, mert államfői kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon pedofil vezetőjének falazó igazgatóhelyettesnek, K. Endrének. Novák lemondásának írásos beérkezése után 15 napon belül kell a lemondásról határoznia az Országgyűlésnek, ez hétfőn jár le.

Az Országgyűlés a hétfőn 13 órakor kezdődő ülésen tehát a napirend előtti felszólalások után – várhatóan 14:30 körül – a lemondó nyilatkozat elfogadásáról vita nélkül határoz. A határozathozatal előtt a köztársasági elnök ötperces időkeretben felszólalhat, de ez nem kötelező. Egyelőre nem tudni, élni kíván-e a búcsú ilyen gesztusával Novák Katalin az Országgyűlés nyilvánossága előtt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek