Hiszen a kiváló minőségű sonka bizony egészséges is lehet, nem beszélve a gesztenye- vagy erdei mézről és a házias tésztákról, amelyeket szintén nagy választékban kínálnak a Fő téri élelmiszer csemegében! Szombathely belvárosának, új bisztrójának és „húspatikájának” titkos receptje ennyi: magas minőséggel, elérhető árakkal és vevőcsalogató akciókkal várja azokat a vásárlókat, akik a tradicionális hazai ízeket és a jó minőséget kedvelik.
A barátságos hangulatú City étterem és hotel évek óta működő belvárosi vendégcsalogató hely. A Bisztró és Húsáruház a folytatás, amely itt a Városházával szemközti szegletben vár, ahol a patikaliberalizáció után a Kamilla gyógyszertár kapott helyet. Akkoriban a Fő téren gombamód elszaporodtak a patikák, ám amikor a szabályozást szigorították, a patika megszűnt.
Az üzemeltetők gondoltak egyet, és a mangalicafesztiválok sikerén felbuzdulva a gyógyszertár helyén igazi magyaros bisztrót, csemege- és húsáruházat nyitottak.
Kulináris kalandok a mangalicás sonkapult előtt – a City Húsáruházban
Az áruházba lépve sajátos, helyi és házias ízekre specializált önkiszolgáló jellegű csemegét találunk. Ínyenceknek külön sonkaszekrénnyel, minőségi házias termékekkel, kolbászok sokaságával találkozunk, a csemege pultokban friss disznó- csirke- és pulykahús, gazdag választékban kínálja magát. A tőkehúsok széles választékából mindenki a legpazarabb ebédet varázsolhatja a család asztalára.
Olcsóbb lehet egy magyar, mint a multi? A válasz igen.
Az extra csípős kolbászon át megannyi ínyenség, felvágott és szalámi-féleség közt keresgélhetünk. Az Art Ker. Kft hálózat részeként működnek, akiről köztudott, hogy versenyképes áraival hódít Szombathelyen. Ők élesztették ujjá a SAVARIA kolbászt, illetve termékcsaládot. Legyen szó a füstölt áruról vagy a hurkáról, igyekeznek a közeli és hazai kistermelők kiváló minőségű áruit népszerűsíteni. Csak a kolbászok közt találunk békéscsabai, „Savaria”, gyulai, makói és Jánosházai termékeket, legalább 15 félét számolunk össze, 1200 forinttól (per kiló) 3400-ig bezárólag.
Karácsonyra pedig ígérik, a hús-kínálatot hallal, nyúllal és báránnyal is kiegészítik még.
A City húsbolt egyben csemegeként is működik, ahol kenyeret és tejet is vásárolhatunk. Helyben sütött pékárut is kínálnak, a tönkölyös zsemlétől a kerek parasztkenyérig. A minőségi lekvárok és az ellenőrzött gazdálkodásból származó mézek (többféle, van gesztenye- és repceméz, erdei méz) sem hiányozhatnak a polcokról.
A hosszabb nyitva tartás miatt hétköznap 7-19-ig, szombat és vasárnap pedig 7-12-ig vásárolhatjuk meg a főzéshez valókat.
Sajátos akciókra is készülnek: a nyugdíjasok minden nap más terméket vásárolhatnak meg 50 százalékos kedvezménnyel.
Ha rákívánunk egy velőspirítósra – a City Bistroban
A csemegéből nyíló bisztróban a helyi ízek közül bármit megkóstolhatunk, helyben el is fogyaszthatjuk finom házikenyér kíséretében. Ha rákívánunk egy hurkára vagy kolbászra, ne fogjuk hát vissza magunkat, megsütik nekünk. Nagy kedvenc a velős-piritós, de érdemes ráharapni a meleg szendvicsükre, hamburgerükre, vagy rántott fasírtos szendvicsükre. El is lehet vinni, de a bisztróban, kellemes környezetben el is fogyaszthatjuk.
Akár menüzhetünk is – a City étterem és Hotelben
A bisztróból hátrafelé egy lépés és már a családias hangulatú City étteremben találjuk magunkat. Ami a felújítással együtt új, fiatalos arculatot kapott, lehet menüt enni 650,- Ft-os áron vagy az étlapról tésztát, pizzát és más finomságot rendelni.
Az emeleten pedig a City Hotel található, ahol meglepetésünkre egy hangulatos helyet találunk: a falakat szombathelyi képzőművészek munkái díszítik, a berendezés a legújabb trendeket követi. Tágas apartmanok és igényesen kialakított 2 ágyas szobák várják az idelátogatókat
Összefoglalva úgy gondolom mindenkinek érdemes benézni, a City-be, e színvonalas komplexumba.
9700 Szombathely, Kossuth Lajos u. 2. A City honlapja