Húsevő baktérium okozta fertőzésben halt meg a népszerű magyar színész

Gyászol a Budapesti Operettszínház.

Pénteken hunyt el Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház 51 éves művésze - írta a 444.. A lapnak egy közeli ismerős azt mondta, hogy Vadász nagyjából két hete az otthonában lett rosszul, de annyira, hogy mentővel kellett kórházba szállítani. Hamar kiderült, hogy „megmagyarázhatatlan módon, nem tudni, hol és mikor, de egy húsevő baktérium okozta fertőzés támadta meg a szervezetét”. A színész hamar lélegeztetőgépre került, de ez sem segített, sorban leálltak a szervei.

A húsevő baktériumok az esetek túlnyomó többségében a Streptococcus valamilyen törzsébe tartoznak. Nem szó szerint a húst, hanem a kötőszöveteket, a lágyrészt és zsírszöveteket roncsolja, rohaszt. Ez a fertőzés azért számít különösen veszélyesnek, mert ezeket a szöveteket mindössze órák alatt elpusztítja. A fertőzés állatokra nem veszélyes, a Streptococcusnak ez a fajtája kifejezetten emberekre specializálódott, és világszerte akár évi több százezer halálesetet is okozhat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló