Huszonhétszer hazudott az Origo Juhász Péterről, 5 milliót kell fizetnie

A Fővárosi Ítélőtábla ítélete jogerős.

Másodfokú, jogerős ítéletet hozott a Fővárosi Ítélőtábla a Juhász Péter, az Együtt egykori elnöke által – a kormánypárti Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alá tartozó – Mediaworks Hungary Zrt., az Origo.hu kiadója ellen indított személyiségi jogi perben – tudta meg a media1.hu.

A portálhoz eljuttatott ítélet szerint az alperes médiavállalat megsértette Juhász Péter jó hírnévhez, továbbá magán- és családi élet tiszteletben tartásához fűződő személyiségi jogát az ítéletben felsorolt 26 darab, 2018-ban, 5 évvel ezelőtt publikált cikkel.

Az ítélet értelmében Juhász Péter részére a hazug állítások miatt nemcsak 5 millió forint sérelemdíjat kell átutalnia a fideszes médiaholdingnak, de minden egyes problémás cikk felett közölni kell a valótlanságokra vonatkozóan egy figyelmeztető közleményt.

Emellett az Origo főoldalán 24 órán át, abból 4 órán át annak legtetején külön közleményben is közölni kell a következő szöveget, így jön ki végül a 27 hazugságbeismerő közlemény:

"Lapunk valótlan tények alapján állította, hogy Juhász Péter erőszakos cselekményeket követett el volt élettársa ellen. A lapunk ellen indított személyiségi jogi perben a bíróság megállapította, hogy Juhász Péterrel kapcsolatban valótlan tényeket állítottunk, és ezért a bíróság az ítélet rendelkező részének közzétételére kötelezte lapunkat. Az ítélet rendelkező részét nyilvános elégtételként változtatás nélkül közöljük."

Az 5 milliós sérelemdíjon felül a Mediaworks fogja fizetni a perköltséget, beleértve a fellebbezés költségét, valamint az ügyvédi díjakat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek