Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Huszonnégy kocsi kerekét szúrta ki egy sárvári férfi

Előszeretettel lopott láncfűrészeket is.

A Sárvári Járásbíróság egy rendbeli garázdaság vétsége, 8 rendbeli kisebb kárt okozó rongálás vétsége és egy rendbeli kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt halmazati büntetésül 1 év 2 hónap végrehajtandó fogházra ítélt egy büntetett előéletű sárvári férfit - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

A férfi 2020. március 18-án a hajnali órákban Sárváron, a Laktanya utca, a Hunyadi utca, valamint a Petőfi lakótelep parkolóiban álló, összesen 24 darab személygépkocsi gumiabroncsát egy konyhakéssel kiszúrta , amely cselekményével a gépkocsikban összesen 936 ezer forint kárt okozott.

És még lopott is

2020. április 25-ét megelőző – pontosabban meg nem határozható – időben egy sárvári lakóház udvarára a kerítésen átmászva bement, s a ház garázsából jogtalanul eltulajdonított egy 20 ezer forint értékű benzinmotoros láncfűrészt, egy 18 ezer forint értékű benzinmotoros láncfűrészt, valamint egy 16 ezer 400 forint értékű PB gázpalackot.

A lopással okozott kár 54 ezer 400 forint, amely megtérült, mivel a nyomozó hatóság az eltulajdonított tárgyakat a vádlottól lefoglalta, s a sértettnek kiadta.

A bíróság a férfit kötelezte továbbá a magánfelek részére kártérítés és az állam javára 132 ezer 800 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője a kiszabott szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztése és tartamának enyhítése érdekében jelentettek be fellebbezést.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek