"I love this game" - ilyen volt az idei Vasi Vasember

Idén már harmincnyolcadszorra rendezték meg a triatlonversenyt Szombathelyen, ahol igazi Vasemberekkel lehetett találkozni.

Igazán szerencsésnek mondhatják magukat azok a versenyzők, akik ma délelőtt 11 órától vízbe ugrottak az idén már 38. alkalommal megrendezett Vasi Vasember triatlonversenyen. Az idő kegyes volt ugyanis azokhoz, akik bevállalták a három sportágat felölő verseny teljesítését.

Természetesen több Vas megyei származású versenyző is indult, bár a számok szerint a nevezők mindösszesen 20%-a jött innen, ebből is látszik, a verseny az 1984-es indulása óta országos, sőt, nemzetközi szintre nőtte ki magát.

Vasi vasember 2022
Közel másfél kiométernyi úszás várt a Vasemberekre
Mészáros D. Zsolt

A kicsinek azért nem mondható, de annál is nagyobb lelkesedéssel hangolódó „földiek” közül egy szenior versenyzővel, Tájmel Tamással beszélgetek, aki elmondta, 1990 óta több mint tízszer próbáltatta meg magát a versenyen, de hogy pontosan hányszor, sosem tartotta számon. Arra a kérdésemre, hogy számára mennyi időt vett igénybe a felkészülés, azt mondta, ő mindig készül, ez nála egy életforma, lelkesedését pedig mi sem bizonyította közel egy órával a verseny előtt jobban, mint az, egyetlen célja, hogy örömmel és vidáman menjen végig a három szakasz mindegyikén.

Vasi vasember 2022
Mészáros D. Zsolt

A bemelegítések után aztán elindult a verseny, pontban 11 órakor dr. Varjú Gábor és Horváth Attila alpolgármester együtt indították útjára előbb a férfiakat, aztán a szeniorokat, majd pedig a nőket és a váltókat. A szombathelyi állatorvos az indulás előtt megható sorokkal bíztatta a rajthoz állókat, végül pedig elmondta, szeretné, ha jövőre ő is újra itt állhatna a rajtnál. Bár ő maga nem tudott elindulni idén a Vasemberek között, a fia, Varjú Mihály egy váltó keretében megmérettette magát.

A Véreshármas néven induló váltó, melynek a fiatal fiú mellett Lantos Bálint és Varga Tamás is a tagja volt, végül a váltók között a másodikként ért a célba. A fiúk elmondták, nem együtt készültek a versenyre, hanem külön-külön, céljuk pedig egyértelműen a dobogó volt, amit sikeresen teljesítettek is, ami főleg úgy nagy szó, hogy ezen a versenyen sem együtt, sem pedig külön nem szerepeltek még.

Vasi vasember 2022
Az úszás és a kerékpározás után jött a futás
Mészáros D. Zsolt

Az idei Vasi Vasember legjobb férfi versenyzője Berekméri Levente , az FTC versenyzője lett, őt ebben a kategóriában Mester Bálint a Tiszakécske VSE, illetve Birtók Ádám a Kis Tri Team versenyzője követte. A nőknél Csomor Erika (VUK SE) bizonyult a legjobbnak, őt követi a dobogón másodikként Tomaschof Kata (FTC), illetve harmadikként Tomozi Zsófia (PSN Zrt.). A további eredményeket ide kattintva bővebben is lehet majd követni.

Vasi vasember 2022
A szél kedvezett a versenyzőknek
Mészáros D. Zsolt

A versenyzőknek először 1450 métert kellett úszniuk a Csónakázótón, ezután 40 kilométernyi kerékpározás, végül 10 kilométernyi futás várt az egyéni versenyzőkre, és a váltókra. A távok teljesítésénél – különösen a kerékpározás esetében – nagy segítségnek bizonyult a résztvevők számára a kedvező szél, ami sokat segített az új szakasz teljesítésében.

Vasi vasember 2022
Még több képért kattintson
Mészáros D. Zsolt

A verseny pénzdíjas, a legjobb férfi és női versenyzők százezer, hetvenezer, illetve negyvenezer forintos nyereményben részesülnek az érem mellett, ami minden versenyzőnek jár, akik elmondhatják magukról azt, hogy több-kevesebb időn belül, de teljesítették a nem túlságosan könnyű verseny akadályait, és ezzel igazi Vasemberekké váltak.

Kattintson a képre, és nézze meg galériánkat.

Vasi vasember 2022
Vasi vasember 2022
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

(X)