Idén elkezdhetik építeni a trieszti magyar kikötőt

Ez Magyar Levente külügyi államtitkár egy írásbeli kérdésre adott válaszából derül ki.

Keresztes László Lóránt (LMP) az firtatta, hogy Mikor lesz Magyarországnak tengeri kikötője? Az Országgyűlés honlapjára feltöltött válaszában Magyar Levente azt írta:

"Folyamatosak az egyeztetések az olasz féllel a beruházás előkészítése kapcsán. A tárgyalások jelen állása szerint a partfelépítési és mederkotrási munkák ebben az évben megindulhatnak."

A levelezést kiszúró 444 emlékeztet, Szijjártó Péter még 2019-ben jelentette be, hogy a magyar állam tengeri kikötőt létesít Triesztben. Ehhez a magyar kormány egy 32 hektáros területet vett koncesszióba az olaszoktól 60 évre 31 millió euróért.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek