Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Idén elmarad a nagy szentivánéji móka a szombathelyi Csónakázó-tónál

Helyette online koncertekkel és tűzijátékkal készülnek a szervezők.

Most hétvégén, június 19. és 21. között tartották volna Szombathelyen a jól megszokott vurstlit a Csónakázó-tó és az Emlékmű közötti szakaszon, hivatalos információ viszont még sehol sem jelent meg a szentivánéj sorsával kapcsolatban. Így hát csütörtök délelőtt felkerestük az AGORA Savaria marketingvezetőjét, Novák Edinát, hogy megkérdezzük, amit igazából már tudtunk is: elmarad-e a szentivánéj?

A válasz pedig valószínűleg sokaknak nem okoz nagy meglepetést: a Savaria Karnevál és sok minden más mellett a szentivánéj is elmarad idén a koronavírus-járvány miatt. De azért nem hagyják teljesen lógva a szombathelyieket, ugyanis a szervezők követték a #kulturfutar, a gyereknap és a legutóbbi Bloomsday kapcsán is jól bevált sémát és az online térbe költöztetik a szentivánéjt.

Szentivánéj Szombathelyen 2019
Mészáros D. Zsolt

Novák Edina elmondta, hogy bár a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint már engedélyezték az 500 fő alatti rendezvényeket, Végre itt van: Újra lehet 500 fősnél kisebb koncerteket, bulikat tartani 2020. June 18. 10:41 a szentivánéjt nem tudják úgy megtartani, hogy ebbe a keretbe beleférjen. Tehát most még nem tudják kivinni a szokásos helyszínre a rendezvényt, ezért egy manapság már szokványossá vált módon oldják meg, hogy valamit azért adjanak a szombathelyieknek ebben a nem éppen egyszerű időszakban.

„A közönség tulajdonképpen a szentivánéji koncertsorozat időpontjában, délután vagy este környékén három különböző zenekar produkcióját láthatja majd, a legvégén pedig egy tűzijátékot fogunk közzétenni. A szentivánéjt idén csak ilyen módon tudjuk megvalósítani, nincs rá más engedély” – árulta el.

A három fellépő pedig nem más lesz, mint a Bagatell, a Mágikus Mintha és a Mokka együttes. Mindhárom koncertet a sportházban vették fel előre, kifejezetten erre az eseményre és szépen egymás után időzítve kerülnek majd fel az AGORA Facebook-oldalára.

Szentivánéj Szombathelyen 2019
Mészáros D. Zsolt

Edina aztán hozzátette, hogy szombaton nagyjából délután 6 óra körül kezdik az online szentivánéji programokat, zárásként pedig majd a tűzijátékos felvételt osztják meg. A nagy eszem-iszomtól, a dodzsemtől és társaitól tehát idén könnyes búcsút kell vennünk, de így legalább az eső nem tudja elmosni a szentivánéjt és a koncertek sem kerülnek veszélybe úgy, mint tavaly.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra