Idén is Szombathelyen lesz a táncsport magyar bajnokság

Nem utolsósorban azért, mert kiváló és biztonságos a helyszín, hagyományosan táncértő és tánckedvelő a közönség, a város önkormányzata pedig anyagilag is támogatja a rendezvényt.

Idén is Szombathely ad otthont a táncsport magyar bajnokságoknak és WDSF szenior I tíztánc világbajnokságot is rendeznek a hétvégén az AGORA Művelődési és Sportházban - közölte az MTI-vel szerdán Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

A magyar bajnokságra több korosztályban összesen négyszáz táncos nevezett, húsz kategóriában hirdetnek majd győzteseket; a világbajnokságra tizenegy országból, tizenkét táncospár érkezik - mondta.

Hozzáfűzte: a koronavírus-járvány miatt már tavaly és tavalyelőtt sem lehetett megrendezni a Savaria Nemzetközi Táncversenyt. Ezért döntött úgy a szövetség, hogy hasonlóan az elmúlt évekhez, a magyar bajnokságokat idén is vidéki helyszínre teszi át, nem utolsósorban azért, mert kiváló és biztonságos a helyszín, hagyományosan táncértő és tánckedvelő a közönség, a város önkormányzata pedig anyagilag is támogatja a rendezvényt.

A vb-n két magyar páros indul, az egyik a háromszoros világbajnoki döntős Szántó Péter, Juhász-Szántó Szilvia duó, amely ráadásul a szombathelyi Claudius Táncsport Egyesületet képviseli - közölte.

Zsámboki Marcell szerint a magyar bajnokságok azért bírnak nagy jelentőséggel, mert akik kategóriájukban bajnoki címet szereznek, indulhatnak idén és jövőre az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport