Már csak szerda délutánig kell kibírnunk a hőséget

Bár a határ mellett, Ausztria már tegnap kapott egy kis frissítőt, nálunk csak holnap érkezik meg az enyhülés. Hármasfokú riasztással érkeznek a zivatarok.

A múlt hét vége, vagyis péntek óta szenvedünk a melegtől. Bár a nyár a forróságról szól, azért van abban valami kedélyállapot-romboló, amikor az ember már napok óta nem tudja kipihenni magát, mert arra ébred két-három óránként, hogy szinte megfullad a saját izzadságától. A mai nap, vagyis a kedd a csúcs a hőség napjaiban, szerdán aztán, már kora délutánra jelzi a meteorológiai előrejelzés, hogy lélegzethez jutunk.

Az OMSZ jelzése szerint szerdán már 30 fokot sem éri el a szombathelyi csúcs
web
Az idokep.hu két fokkal melegebbet ígér
web

Hétfőn egyébként a magyar-osztrák határtól nem messze, Oberwart térsége kapott egy kis frissítést. Olvasónk a Facebookon tette közzé a hétfő délutáni égszakadást. Sajnos ez már, vagy épp a jég miatt szerencsére, Szombathelyig nem ért el.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hármas fokozatú riasztást adott ki Vas megyére a heves zivatarok miatt. Az időkép.hu jelzése szerint délután három óra körül érkezik meg az enyhülést és az akár 50 milliméter csapadékot hozó eső.

A lényeg azonban, hogy szerda délután megérzik az enyhülést hozó eső
web

A hét második felében aztán már elviselhetőbb nyári időben lesz részünk. Vasárnapra akár strandolást is tervezhetünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás