Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Új polgármestert választottak Egyházasrádócon, Hajdúszoboszlón legyőzték a Fidesz jelöltjét

Két településen bűncselekmény miatt ítélték el a korábbi polgármestert, ezért kellett időközi választást tartani.

Derks Wilhelmus Josephus független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást Egyházasrádócon. Összesen öt jelölt indult, mindannyian függetlenek, Derks Wilhelmus Josephus 42 százalékos eredménnyel nyert.

Egyházasrádócon azért kellett polgármestert választani, mert a település előző vezetője egészségi okokra hivatkozva májusban lemondott tisztségéről.

Hajdúszoboszlón volt jobbikos verte meg a Fidesz jelöltjét

Jónás Kálmán független jelölt nyerte az időközi önkormányzati képviselő-választást Hajdúszoboszlón, a 8-as számú egyéni választókerületben.

A volt jobbikos politikus a szavazatok 47 százalékát (350 szavazat) szerezte meg, a második helyre Nagy Balázs, a Fidesz-KDNP-Hajdúszoboszlói Gazdakör-MI Hajdúszoboszlóért jelöltje futott be 36,5 százalékkal (272 szavazat), a harmadik hely pedig az MSZP és a Párbeszéd támogatását is élvező Kovács Tiboré lett, a Momentum színeiben, 16,5 százalékkal (123 szavazat).

Vasárnap további három településen tartottak még időközi választást

Vizsláson Sándor József (független) lett a település polgármestere. Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a község képviselő-testülete június 25-én feloszlatta magát.

Alsószentmártonban Balogh Miklóst (független) választották meg a település élére. A község tavaly októberben megválasztott független polgármestere, Budai László februárban lemondott tisztségéről. Vele kapcsolatban a Pécsi Törvényszék januárban azt közölte az MTI-vel, hogy felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés miatt jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Istvándiban Bereczkiné Pavelka Jolán független jelölt nyerte a polgármester-választást. Az időközi választásra azért volt szükség, mert Istvándi korábbi polgármesterét márciusban jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság egy, a megválasztása előtt elkövetett bűncselekmény miatt. A településvezető ezzel elvesztette választójogát, tisztsége megszűnt.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra