Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Igazi mintaszülők a toronyi gólyák

Négy fiókát neveltek fel tavaly.

2018 óta nem volt olyan népes a toronyi gólyafészek, mint 2020-ban. A település gólyapárja ugyanis négy fiókát nevelt fel, egyikük azonban sajnos augusztusban elpusztult. Miután kirepült a fészekből, villanyvezetéknek repült és áramütést szenvedett – írják Torony hivatalos oldalán.

A 2018-as év előtt 2007-ben és 2003-ban volt utoljára ilyen népes a fészek - derül ki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület online adatbázisból, melyben 18 évre visszamenőleg lehet böngészni.

Toronyi gólyák
torony.hu

Toronyban két fészekhelyet tartanak nyilván. A posta melletti évek óta üresen árválkodik, de a másik, ami nincs messze tőle, legalább 2003 óta használatban van. Ez a fészek azóta 39 kisgólyának volt az otthona. Évente átlagosan két fiókát neveltek fel a gólyák, de három alkalommal három, négyszer pedig négy fióka született.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra