Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Így aludtak ki Szombathelyen a karácsonyi fények

Az ellenzéki városok így tiltakoznak az iparűzési adó csökkentése ellen.

A Szabad Városok Facebook-oldalán jelent meg egy felhívás, Lázadnak az ellenzéki önkormányzatok, lekapcsolják a díszvilágítást (Szombathelyen is) 2020. December 20. 20:09 mely arra kéri az ellenzéki városok vezetését, hogy december 23-án este 7-kor egy teljes éjszakára kapcsolják le a karácsonyi díszkivilágítást.

Az önkormányzatok így szeretnék kifejezni egyet nem értésüket azzal kapcsolatban, hogy a kormány januártól felére csökkentené az iparűzési adót. Ezzel a pénzzel eddig az önkormányzatok gazdálkodhattak.

"Az iparűzési adó megfelezésének semmi köze a gazdasági válság kezeléséhez, a Fidesz hatalmi játszmájának az eszközéről van szó a Fidesz hatalmi játszmájának az eszközéről van szó, a 25 ezer főnél nagyobb településeknek ígért egyedi kompenzációt pedig „Orbán Viktor kénye-kedve szerint, politikai alapon” fogják elosztani.

Az iparűzési adó az önkormányzatok egyik fő bevételi forrása. Éves szinten összesen 800 milliárd forintról van szó, amelyet az önkormányzatok a helyi tömegközlekedésre, a szemétszállításra, utak karbantartására, közvilágításra, zöldfelületek kezelésére, szociális támogatásokra, illetve színházakat, kulturális és sporttevékenységek finanszírozására fordítanak. " - áll a felhívásban.

A tiltakozáshoz csatlakozott többek közt Budapest, Hódmezővásárhely, Ajka, Baja, Dunaújváros, Pécs, Szeged, Érd, Budaörs, Gödöllő, Szentendre, Siófok és nem utolsó sorban Szombathely.

Mi élőben követtük végig, ahogy harangszóra kialszanak a karácsonyi fények, ha pedig lemaradt róla, most visszanézheti.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Lázadnak az ellenzéki önkormányzatok, lekapcsolják a díszvilágítást (Szombathelyen is)

December 23. éjszakájára több ellenzéki vezetésű magyarországi nagyvárosban lekapcsolják a közvilágítást, tiltakozásul az ellen, hogy az Orbán-kormány januártól a felére csökkenti a kis- és középvállalkozások, illetve az egyéni vállalkozók iparűzési adóját. 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra