Így csapott le a hidegfront Vas megyére - time-lapse videón a délutáni égiháború

Mutatjuk a szombathelyi és a söptei vihar közeledtét is. Két viharos videóban.

Kollégánk délután fél ötkor készített légi felvételt az érkező szombathelyi viharról

Viharvadászat Söptén

Barki László pedig Söptéről jelenti, így festett ott a ma délutáni égiháború. Ahogy írja:

Kicsit másabb szemszögből 125X-ös gyorsításban így nézett ki, ahogy a hidegfront betört. (SJ4000-es kamerával készített felvétel) 5 mp-ként fotózva 25 képkocka / sec 2259 fotóból összeállítva.

Heves zivatarra figyelmeztet a meteorológia

Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga, másodfokú riasztást adott ki Vas megye területére a várható heves zivatar miatt.

A legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint Vas megyében, főként a megye középső részén közepes bekövetkezési kockázat mellett várható heves zivatar, amelyet károkozó szél vagy akár nagyméretű jég is kísérhet. A várható időjárási körülmények miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga, másodfokú riasztást adott ki a megye szinte teljes területére.

A zivatar mellett erős széllökésekre is számítani lehet, a legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a lakosságot, hogy a vihar idejére lehetőség szerint húzódjanak fedett helyre, ahol az esetleges erős szél és a jégeső nem veszélyezteti a biztonságukat. Ha erre nincs mód, akkor haladjanak távol a fáktól, épületektől, hogy a letört ágak, cserepek, üvegszilánkok ne okozhassanak sérülést! Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás