Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Így indult meg az élet a korlátozások enyhítésének első napján, Szombathelyen

Megkezdődtek az érettségi vizsgák, az eddig zárva tartó boltok megnyitottak, zsúfolásig megteltek a parkolók. Láthatóan sok embert vonzott a hirtelen jött enyhítés és a jó idő.

Ha most a szombathelyi Fő tér környékére látogatunk, úgy fogjuk érezni magunkat, mintha az egész elmúlt időszak meg se történt volna.

Persze lehet, hogy ez jórészt annak is köszönhető, hogy zajlanak az érettségik, ami miatt a rendőrök és a közteresek is fokozott jelenléttel képviseltetik magukat az iskolák környékén.

Mészáros D. Zsolt
Mészáros D. Zsolt

Persze sok helyen a sorban állás, és a távolság betartása maradt, illetve a legtöbb ma megnyitott boltba is kizárólag maszkban engednek bemenni, de azért az emberek láthatóan örülnek a hirtelen jött enyhítéseknek. Fagyiznak, ruhát, ékszert vásárolnak, vagy családostul sétálnak egyet a jó időben.

Mészáros D. Zsolt
Mészáros D. Zsolt
Mészáros D. Zsolt

Ennek egyenes arányú hozadéka, hogy a parkolók is mindenhol szinte dugig megteltek, és a forgalom bizony látványosan emelkedik.

Mészáros D. Zsolt

Ebben a parkolóban szinte egy gombostűt nem lehet leejteni és meg kell tenni néhány kört ahhoz, hogy az ember találjon egy helyet magának.

Mészáros D. Zsolt
Mészáros D. Zsolt
Mészáros D. Zsolt

A Kőszegi utcában például sokszor egymást érik az autók, így kisebb dugók alakultak ki.

Mészáros D. Zsolt
Mészáros D. Zsolt

Egyébként a város többi részén egyelőre nem érezni ennyire még az enyhítéseket, legalábbis ami a gyalogos forgalmat illeti. Így kíváncsian várjuk, mit tartogat a holnap és persze arra is, hogy vajon hogy fog talán szép lassan minden visszarendeződni az eredeti kerékvágásba.

Kijárási korlátozás enyhítésének első napja Szombathelyen
A képre kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra