Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így szállt hát sírba a szabadság, tapsvihar közepette

Ha az ember csak ámul, mi is van itt, nyúljon klasszikusokhoz. Ami a mai nap a Népszabadsággal történt, már ott volt a Csillagok háborújában. Nézzük együtt!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Aki unja a szöveget, az görgessen le a cikk végére a videóhoz. Töményen kapja. A többieknek azért leírjuk.

Kitrükközték őket

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Mint már beszámoltunk róla, ma reggelre jó kis trükkel ügyesen kipenderítették a Népszabi összes munkatársát Holnaptól nincs Népszabadság 2016. October 08. 09:49 a szerkesztőségből. Nyilatkozatok és vélemények jelennek majd meg, tüntetés lesz a sajtószabadságért ma este, és sokan reménykednek, hogy mégse lehet így eltörölni egy nagy hagyományú lapot csak azért, mert nem volt a kormány seggnyalója. Sőt, nem átallott olyanokat megírni, mint Matolcsy nőügye vagy Rogán Antal helikopterezése.

De ha végiggondoljuk, mit nem lehetett ebben az országban az elmúlt években megcsinálni? Szinte mindent eltűrtünk, vagy még bólogattunk is hozzá.

Akik örültek

A Népszabadság eltűnésének is sok honfitársunk örül. Idézünk néhányat a botrányról szóló cikkünk alatti és egyéb Facebook-hozzászólásokból:

„Hála a jó istennek vége ennek a mocskos szenny lapnak."

„Gusztustalan egy féreg banda szenny mocsok irományai”

„Mocsadék bolsevik propagandakiadvány. Szégyen, hogy egészen eddig szennyezhette a közéletet ez a magyar gyűlölő horda.”

„Megmenthette volna valamelyik balos nagytőkés, mint anno Simicska a Magyar Nemzetet. De minek, kinek?”

Újságíró, aki Habony pózba vágta magát

Ha ez nem lenne elég, maga az újságíró társadalom egy része is örvend. Vas megye ifjú újságírója – aki a most Mediaworks-höz tartozó PLT alkalmazottja – büszkén hirdeti a Népszabadság nemléte miatti örömét Facebook-oldalán, magát Habony Árpád pózában fotózva.

Nem piskóta a véleménye, hiszen tavaly ő kapta a Vas megyei közgyűléstől a legnagyobb helyi sajtódíjat .

Egy újságíró nyilvános öröme
Habony nyomdokaiban
Fanny Kaminski @ Facebook

...a hatalomtechnika, a politikai akarat mindenhatósága

Ehhez tegyük még hozzá Török Gábor politológus tűpontos helyzetjelentést a törökgáborelemez oldalról .

Lehet bonyolítani, de teljesen egyszerű ez a történet. A nehéz helyzetben lévő szocialisták - több menetben - eladták a Népszabadságot, a kormányoldal szépen gyarapodó emberei pedig megvették.

S miután nem üzleti, hanem politikai megfontolásokból vásároltak (hiszen a politika fontosabb, az biztosítja számukra az üzleti sikert), a politikai nyereséget minden üzleti szempontnál fontosabbnak látták: gyorsan bezárták azt a boltot, amelyik minden nap politikai károkat okozott számukra.

Egy ideális világban persze a média nem a politika szolgálóleánya lenne, de itt ma nem ezt a világot éljük: a média harci fegyver, s az a siker, ha az erőfölényünket kihasználva sikerül kicsavarni a veszélyes eszközt az ellenfél kezéből.

Ez nem a sajtószabadság vagy a demokrácia vége, hanem a hatalomtechnika, a politikai akarat mindenhatósága. Akinek ez tetszik, az szavaz majd a Fideszre, akinek meg nem, az meg keres egy másik politikai megoldást.
Aki pedig szeretné, ha lenne a politikától független újságírás Magyarországon, az tegyen érte: ha sok pénze van, tulajdonolja, ha nincs, de az eszmében hisz, támogassa és vásárolja.

Végül is mit veszítettünk el?

Emberek! Semmi gond! Ezután is vihetjük a gyereket az óvodába, mehetünk moziba, vehetünk akciós csirkét a szupermarketekben. Végül is mit veszítettünk el? Csak a szabadságunk!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés