Gondoltak egyet, és szétbontottak egy autót egy vasi ház udvarán

Nem kellett volna.

A Szombathelyi Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat három rovott múltú férfival szemben.

A vád szerint 2021 februárjában egy Vasvár közeli településen lévő lakóház udvarán szétbontottak egy hulladékká vált személyautót. A szakszerűtlen szétbontás során pedig fennállt a közvetlen veszélye annak, hogy a kifolyó olajok és a hűtőfolyadék miatt szénhidrogén szennyeződés kerüljön a talajvízbe, ivóvízbe, így a vádlottak veszélyeztették a környezetet.

A jogi szabályozás szerint a hulladékká vált gépjárművek bontását és az abból származó bontott alkatrészek továbbadását kizárólag bontó végezheti.

A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni – közölte a Vas Megyei Főügyészség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek