Lemondott az Index Zrt. vezérigazgatója

Folytatódik az Index körüli botrány, de már meg is van Pusztay András utóda.

Benyújtotta lemondását Pusztay András, az Index Zrt. vezérigazgatója - írja a kreatív.hu.

A lemondás nem meglepő, tegnap írtuk Kitették az Index igazgatóságából a lap főszerkesztőjét 2020. June 22. 16:28 , hogy Bodolai László, az Index Zrt-t tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke hétfő délelőtt állománygyűlést tartott az Index.hu óbudai szerkesztőségében, ahol bejelentette, megszünteti Dull Szabolcs főszerkesztő igazgatósági tagságát, mert belső döntéseket vitt a nyilvánosság elé. A főszerkesztői posztról nem mentette fel.

A lépés után várható volt Pusztay lemondása, aki az állományülésen elmondta, hogy olyan igazgatósági határozat született múlt héten, amit nem tud lelkiismerete szerint végrehajtani.

Tegnap írtuk Az Index veszélyben van 2020. June 21. 20:33 , hogy az Index szerkesztősége vasárnap bejelentette, veszélyben érzik a lap függetlenségét, mert olyan átalakítási tervet közöltek a héten, amelynek nyomán a szerkesztőség egy részét külsős cégekbe szerveznék ki, ami a szerkesztőség értelmezésében alapjaiban változtatná meg a jelenlegi lapot.

Bodolai vasárnap este közölte, hogy a Gerényi Gábor által készített koncepciót az igazgatóság nem fogadta el, és Gerényi már nem is dolgozik az Indexnél.

Gerényi egyébként a Fidesz alapítóinak egyike, aki 2012-ben hagyta el a portált. Volt a Mandinert kiadó vállalkozás ügyvezetője, egyike az Azonnali.hu alapítóinak, ahol Ungár Péterrel együtt tulajdonos.

Gergényit nemrég tanácsadónak szerződtették az Indexhez, ahol először valóban a marketingstratégia átalakításán dolgozott, ám a múlt héten Gerényi már a szerkesztőség átalakításának ötletével is előállt. Ez ellen hevesen tiltakozott Dull Szabolcs, a portál főszerkesztője, de nem támogatta az ötletet a másféle intézkedéseket javasló Pusztay András vezérigazgató sem.

Bodolai egyébként már be is jelentette, hogy Ződi Zsoltot kérte fel a vezérigazgatói feladatokra. Ződi a Magyar Tudományos Akadémia Jogtudományi Intézetének tudományos munkatársa. Emellett 2014 óta a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Jogelméleti és Jogszociológiai Tanszékének egyetemi docense.

"Nem látjuk még, mi következik az újságért és a szerkesztőség egységéért mindig kiálló vezérigazgatónk távozásából. Egy valamit azonban biztosan tudunk: továbbra is ragaszkodunk a tartalmi függetlenséghez és a szerkesztőség érinthetetlenségéhez"

- kommentálja a fejleményeket a Dull Szabolcs, az Index főszerkesztője.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet