Influenszereket vett célba a Gazdasági Versenyhivatal

A tavaly novemberben tartott online vizsgálatnál 28 hazai influenszer került célkeresztbe.

Internetes influenszereket vett célba a Gazdasági Versenyhivatal, amikor hat magyar véleményvezérrel és számos hirdető céggel szemben indított eljárásokat - írja a klubradio.hu.

A tavaly novemberben tartott online vizsgálatnál 28 hazai influenszer került célkeresztbe. A GVH feltárta, hogy csak minden ötödik érintett tartotta be minden alkalommal a reklámjelleg feltüntetésére vonatkozó szabályokat, nagyjából a felük általában jelezte a promóciós tartalom tényét, de nem mindig, míg a véleményvezérek mintegy negyede soha, vagy csak nagyon ritkán tesz közzé bárminemű tájékoztatást.

A most indult versenyfelügyeleti eljárások Dancsó Pétert, Forstner Csengét, Fördős Zoltánt, Halmi Bencét, Kása Rolandot továbbá Strenner Antalt érintik. Ez még nem azt jelenti, hogy ők jogsértést követtek el, vagyis van mód tisztázni magukat a hatóságnál.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek