Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ingyen osztják az FFP2 maszkokat Ausztriában

Az osztrák élelmiszerboltokban a jövő héttől több napon keresztül ingyen lehet FFP2 maszkokhoz jutni, aminek viselése kötelező lesz az üzletekben.

Ausztriában hétfőtől az élelmiszerboltokban, és például a tömegközlekedési eszközökön is kötelező az FFP2 minősítésű maszkok használata. Alapvetően 59 eurócentbe kerülnek mostanában ezek a maszkok, az osztrák kormány azonban az intézkedést úgy igyekszik még könnyebben elfogadhatóvá tenni, hogy elengedi a Mehrwertsteuer-t, azaz az ÁFÁ-t, így a szinte teljes biztonságot nyújtó maszkok még olcsóbbak lehetnek.

Több bolt azonban még ennél is tovább ment: a REWE csoport üzletei, azaz Billa, Merkur, Penny, Adeg, stb. ingyen adják majd a vásárlók számára a maszkokat, de persze nem örökké, az előzetes terveknek illetve a rendelkezésre álló árukészletnek megfelelően valószínűleg a hét első felében lesznek ingyen elérhetőek az FFP2 maszkok. Szombaton aztán az osztrák Spar, Hofer és Lidl is csatlakozott, szintén ingyen bocsájtják a vásárlók részére a kötelezővé tett maszkokat.

FFP2 maszk
enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra