Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ingyen utazhatnak az iskoláskorúak Berlinben

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Augusztus 1-től kezdve ingyen utazhatnak a berlini tömegközlekedési eszközökön az iskoláskorú gyerekek. Az ingyenes utazáshoz ki kell váltani a Berlin legnagyobb részét lefedő, A és B zónára érvényes, ingyenes diákjegyet (Schülerticket). A kedvezmény a más városokban élő iskolásokra is érvényes, ők akkor utazhatnak ingyen, ha megmutatják diákigazolványukat.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az ingyenes utazás ötletét tavaly vetette fel a német fővárost kormányó szociáldemokrata-zöld koalíció, a cél a városi utak forgalmának a csökkentése, és a tömegközlekedés népszerűsítése. A döntés 360 ezer gyerek számára teszi ingyenessé a tömegközlekedést.

Több német város már közzétett hasonló terveket, az ország nyugati felében lévő Monheimben 2020 áprilisától válik ingyenessé mindenki számára a buszok használata. Bonnban, Essenben, Herrenbergben, Mannheimben és Reutlingenben pedig jelentősen csökkentették a tömegközlekedés árát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés