Ingyenes a vonatozás az év végéig Spanyolországban

Így akarják átterelni a forgalmat az autózástól.

Szeptembertől ingyenes lesz az állami vasút Spanyolországban, de csak bizonyos feltételekkel. Az intézkedés a rövid és középtávú utazásokra vonatkozik és csak akkor érvényes, ha valaki legkevesebb 10 menettérti jegyet vesz - írja a hvg.hu .

“A rendkívül magas energiaköltségek és üzemanyagárak mellett a vonat olyan utazási formát biztosít a napi bejáráshoz, amely kényelmes és biztonságos. Ezenkívül pedig kíméli a környezetet” - közölte a spanyol közlekedési minisztérium.

múlt hónapban Németországban vezették be augusztus végéig a havi 9 eurós bérletet, amely korlátlan utazást biztosít a helyi és a regionális járatokra az egész országban. Ausztriában már tavaly bevezették a kedvezményes klímabérletet, ami egy évre szól, és az ára 1095 eurót tesz ki. Egy napra ez 3,50 eurót jelent.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek