Ingyenes társkereső méheknek és virágoknak

A kertészek, borászok és földtulajdonosok Ausztriában bejelenthetik a méhészeknek, hol van szükség a méhek munkájára.

Alsó- és Felső-Ausztria után már Bécsben is működik a társkereső szolgáltatás méheknek és virágoknak. A kertészek, borászok és más földtulajdonosok bejelenthetik, hova várják a méheket, a méhészek pedig egy időre odaköltöztethetik a méhkasaikat.

Hogyan találják meg a méhek a virágokat? Hát randiappon keresztül!

– Bécsben legalábbis. Alsó- és Felső-Ausztria után ugyanis az osztrák fővárosban is elindult a Bienenwanderbörse, ami egy társkereső szolgáltatás méhek és virágok számára. Az ingyenes online platformot a Bécsi Agrárkamara üzemelteti és méhészek és földtulajdonosok egyaránt regisztrálhatnak rá.

A méhészek a virágzás idején odaköltöztetik a méhkasaikat, ahol szükség van rájuk.
© LK Wien/karinnussbaumer.com

Az online térképen a kertészek, borászok vagy nagy zöldterületekkel rendelkező cégek, önkormányzatok megadhatják, hova várják a méheket, a méhészek pedig a virágzás idejére odaköltöztetik a méhkasaikat. A dolog fordítva is működik: a méhészek is jelezhetik, hogy például repce- vagy napraforgóültetvényt keresnek méheik számára.

A haszon így kölcsönös, hiszen a helybe vitt méhek több növényt tudnak beporozni, ami több termést jelent. Az osztrák főváros hétszáz méhésze pedig több mézre számíthat, amit aztán a bécsiek ehetnek meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ha további híreket és információkat is szeretne megtudni Sopronból és környékéről, iratkozzon fel az enyugat.hu facebook oldalára

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek