Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Interaktív térképre kerültek a járványban érintett magyar iskolák

A térképen Szombathely is szerepel hat iskolával, bár akad olyan is köztük, ahol már változott a helyzet.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A térképen azokat a középiskolákat és általános iskolákat tüntették fel, ahol szeptember 7. óta történt járványügyi intézkedés, legalább egy osztálynyi gyereknek karantént, illetve digitális tanrendet írtak elő, vagy a tanári kar jelentős része kényszerült otthon maradni - jelezte a Qubit , mely a térképet elkészítette.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Arra is felhívta azonban a figyelmet, hogy egyrészt a térképen feltüntetett intézmények némelyikében már változott a helyzet, például lejárt a karantén, másrészt pedig "az iskolai járványhelyzet alakulását nagyon nehéz naprakészen nyomon követni: van eset, ami bekerül a hírekbe, van, ahol az önkormányzat, van ahol maga az iskola vállalja át az államtól a korrekt tájékoztatás feladatát."

És megjegyzik azt is, hogy miközben az iskolák maximális felelősséggel, de kevés jogosultsággal vetették bele magukat a tanévbe, sokszor kénytelenek megvárni, hogy a hatóság elrendelje a digitális tanrendet egy-egy osztályban, ami gyakran napokat csúszik az eset bejelentéséhez képest.

De íme a térkép:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés