Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vírusként terjed az internetadó elleni tüntetés híre a nagyvilágban

A Nemzetgazdasági Minisztérium előtti téren a dühös emberek nem csak tizenketten voltak. Többek között ezért is söpört át a demonstráció híre, Jamaikától Oroszországig mindenhol.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kezdjük a legerősebbel: még az orosz RT hírtelevízió is beszámolt a vasárnapi budapesti tüntetésről. Az orosz állami tévé meglehetősen megértő módon tudósított a történtekről.

A kormány tervezett adatforgalmi adója miatt dühös emberek ezrei gyülekeztek a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt, hogy megvédjék az internet szabadságát az »antidemokratikus« intézkedéstől

.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Emellett kiemelték, hogy a magyar kormány az internetszolgáltatókat akarja gigabájtonként 150 forintos adó megfizetésére kötelezni. Az RT azt is megemlíti, hogy a kormány csak egy adózási kiskaput zárna be ezzel a lépéssel, mert a magyar emberek a megadóztatott telefonokról átszoktak az ingyenes, internetalapú telefonálásra. (A realitás ezzel szemben az, hogy a telefonadóból a tervezetnél mindig több folyt be az államkasszába.)

Pillanatkép a vasárnapi tüntetésről
Unger András

A BBC már nem volt ennyire bőbeszédű, a beszámolójukban nem említik meg a Fidesz-székházat ért támadást. A Bloomberg ellenben még arról is beszámolt, hogy a Fidesz elfogadhatatlannak tartja az erőszakot, és hogy nyitottak a párbeszédre.

A Business Insider

Magyarország meg akarja adóztatni az Internetet

címmel közölt cikket, melyben még az EU digitális vezetőjét, Neelie Kroes-t is megszólaltatták, aki azt mondta:

Az egyoldalú internetadó nem egy okos ötlet, mert ez növelni fogja az internethozzáférések fogyasztói árát

.

A Wall Street Journal azt is megjegyzi, hogy sok tüntető úgy véli, az internetadóval a kormány csak a kiutazási botrányról és ezzel együtt Magyarország és az Egyesült Államok megromlott viszonyáról szeretné elterelni a figyelmet.

Molinók és transzparensek
Unger András

A Reuters arról is írt, hogy a tüntetők 48 órás ultimátumot adtak a kormánynak a tervezet visszavonására, és keddre újabb tüntetést hirdettek.

A ShanghaiDaily azt is megírta, hogy Budapesten kívül, Miskolcon, Pécsen és Veszprémben is voltak megmozdulások. A Jamaica Observer az egyik transzparens

Maffia Kormány

feliratát emelte ki.

Külön izgalmas, hogy a nem elsősorban közéleti, hanem a tech-világ híreivel foglalkozó The Next Web is foglalkozott a témával, felhívva a figyelmet arra, hogy Magyarország eleve az az ország, ahol a legmagasabb az általános forgalmi adó viágszerte, márpedig

ebbe a számítógépek, routerek és egyéb internethez kapcsolódó eszközök és beletartoznak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés