Álhír az Intersparok megszűnése?

Elterjedt a hír, hogy a kormánnyal tárgyalnak, mert lejárt a keretszerződésük. A cég azt mondja, hosszú távra terveznek és nincs semmiféle szerződésük a kormánnyal.

Tulajdonképpen egy másik ügy kapcsán futottunk bele a hírbe. Zalaegerszegi kötődésű ismerősünk mesélte, hogy a zalai megyeszékhelyen arról beszélnek, hogy bezár az Interspar. Azt akartuk kideríteni, mi lehet a különbség a zalaegerszegi és a szombathelyi vásárlói szokások között, mivel utóbbi városban nem hallani ilyen híreket.

Minden hazai Interspar bezár?

Először a zalaegerszegi polgármesteri hivatalt kerestük meg, tudnak-e a dologról valamit. Ahogy vártuk, a válaszban az szerepel, hogy az önkormányzatnak nincs közvetlen kapcsolata az Interspar vezetésével, és nincs befolyása a céget érintő kérdésekben.

A szombathelyi Intersparról nem hallottunk ilyen híreket
Bonyhádi Zoltán

A levél viszont azt is tartalmazta, hogy úgy tudják, az ügy az Interspar minden magyarországi üzletét érinti, mivel hamarosan lejár egy 15 éves keretszerződés, és jelenleg is tárgyalásokat folytatnak a Spar Magyarország Kft. tulajdonosai.

Ezért megkerestük hát a Spar üzletlánc központját, arra is kíváncsiak voltunk, hogy korábban kaptak-e adókedvezményeket, mert lehet, hogy ennek megszűnése van a dolgok mögött.

Nem terveznek kivonulást

Határozott választ kaptunk, amiben Fehér István, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője gyakorlatilag az összes információt cáfolta. Mint írta, a kormány és a cégcsoport között nem létezik semmiféle keretszerződés, így az meg sem szűnhetett, és nem is tárgyalhatnak róla. A Spar pedig az elmúlt években nem kapott egyedi adókedvezményeket a magyar államtól.

Fehér István hozzátette, a cég vezetői és tulajdonosai az elmúlt időszakban többször is kifejezték, hogy tartós hazai piaci jelenlétre rendezkedtek be, és semmilyen formában nem merült fel a kivonulás gondolata. Úgy vélte, információink félreértésen alapulnak, és megerősítette, hogy mindez érinti a cégcsoporthoz tartozó Spar és City Spar üzleteket és az Interspar hipermarketeket is.

Azt viszont még mindig nem tudjuk, hogy honnan származnak az Interspar hipermarketek kivonulásáról szóló hírek, és azokat miért erősítette meg a zalaegerszegi polgármester.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet