Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem kell pénz a „békaügetőre”?

A szombathelyi ipari célú területekhez kért pénzt a Fidesz leszavazta az országgyűlésben. Hende és Puskás is, Kovács Ferenc viszont igennel voksolt. Rákérdeztünk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Javában folyik a jövő évi költségvetés részletes vitája az országgyűlésben, hétfőn a módosító indítványokról szavaztak. Ipkovich György és Nemény András, a két szombathelyi MSZP-s képviselő közösen nyújtotta be javaslatát, azt kérték, hogy jövőre az állami büdzsé 550 millió forinttal támogassa a Szombathely külterületén néhány éve megvásárolt ipari célú ingatlanok infrastruktúrájának kiépítését. Vagyis azt, hogy a területet tegyék alkalmassá a befektetők fogadására.

Nem jönnek a válaszok

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az már bevált gyakorlat az országgyűlésben (és a közgyűléseken is), hogy a kormánypárti többség rendre leszavazza az ellenzéki javaslatokat. Most is így történt, és a szombathelyi területfejlesztés ellen szavazott a Vas megyei fideszes országgyűlési képviselők többsége is. Köztük Hende Csaba honvédelmi miniszter, Puskás Tivadar szombathelyi polgármester is.

Szintén nemmel voksolt Básthy Tamás (KDNP) és V. Németh Zsolt (Fidesz) is, utóbbi egyébként vidékfejlesztés államtitkárként dolgozik jelenleg. Ágh Péter (Fidesz) jelen volt, ám nem szavazott, Bebes István (Fidesz) igazoltan volt távol. Az ellenzékiek igennel szavaztak, persze így tett Ipkovich és Nemény is, valamint Bana Tibor (Jobbik) is. Valamint Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés fideszes elnöke is.

Megpróbáltuk megkérdezni a kormánypártiakat, miért is szavazták le azt, hogy Szombathely határában kiépített infrastruktúrával ellátott ipari területek legyenek. Kérdéseinket szerda reggel elküldtük Hende Csaba és Puskás Tivadar titkárságára, a leveleket valaki el is olvasta, de választ eddig nem kaptunk.

Nem lett volna tétje

Kovács Ferencet viszont sikerült elérnünk telefonon. Annyit mondott, ha valami Vas megyéről és Szombathelyről szól, természetes, hogy megszavazza, semmiképp sem voksol ellene.

Egyébként a javaslat ellen 236-an szavaztak, mind a kormánypártból. Igennel 88-an voksoltak, 8-an tartózkodtak. Ami azt is jelenti, hogy ha a megye kormánypárti képviselői meg is szavazzák, az a végeredményen nem változtatott volna. De talán gesztusnak jó lett volna.

A hétfői szavazás után az MSZP közleményt adott ki MSZP: Hende Csaba és Puskás Tivadar újra elárulták Szombathelyt! 2013. November 26. 11:42 , ebben azt írják, hogy Hende Csabát és Puskás Tivadart nem érdekli Szombathely jövője. A szombathelyi közgyűlés Fidesz-frakciója kemény hangon válaszolt Fidesz: békaügető helyett gazdaságfejlesztést! 2013. November 27. 16:44 , szerintük a terület nem alkalmas ipari célokra, maximum békaügetőként hasznosítható.

Egyúttal felszólítják Ipkovich Györgyöt és Nemény Andrást, hogy hagyjanak fel a politikai zavarkeltéssel. Hozzáteszik, az országgyűlés a jövő héten fogadja el az Országos Területrendezési Terv módosítását, ami lehetővé teszi az ipari célú hasznosítást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Fidesz: békaügető helyett gazdaságfejlesztést!

Hende Csaba és Pintér Sándor belügyminiszter támogatásával elkészült az Országos Területrendezési Terv módosítása.

MSZP: Hende Csaba és Puskás Tivadar újra elárulták Szombathelyt!

Nem szavaztak meg 550 millió forint támogatást a Szombathely–Söpte ipari park fejlesztésre.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés