Irigykedjen vagy ne irigykedjen, de az ország északkeleti felében akár 20 centi hó is lehet hétfőn

Egy mediterrán ciklon éri el térségünket, ami főként az ország déli felére és a Dunától keletre okoz majd többfelé kiadós csapadékot.

Az Időkép szerint észak, északkelet készülhet az első nagyobb havazásra, hétfő éjjel ugyanis egy mediterrán ciklon éri el térségünket, ami főként az ország déli felére és a Dunától keletre okoz majd többfelé kiadós csapadékot.

A legkevesebb ezúttal északnyugaton fog esni. A mediterrán ciklonnal dél-délnyugat felől érkező enyhébb levegő hatására az ország nagy részén eső várható, északon, északkeleten azonban ez az enyhülés nem lesz számottevő, így itt végig hó formájában hullhat a csapadék.

Mint írják, a legtöbb hó előreláthatóan a borsodi, zempléni térségében hullhat, itt kedd estig akár síkvidéken is 10 centimétert meghaladó hóréteg alakulhat ki, a hegyekben ennél több, néhol a 15-20 centi sem kizárt.

Ez a ciklon egyébként szerdán elhagyja Magyarország területét, mögötte északnyugat felől szárazabb, fagyosabb levegő érkezik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás